En jobbig säsong för NYPD-poliserna

FILMEN

Tredje säsongen av "På spaning i New York" tar vid ganska så direkt efter att det att vi lämnade gänget i säsong 2. Andy och Sylvia är nu gifta och väntar sitt första barn, en pojke. Andy har sedan tidigare en son Andy Jr (Michael DeLuise) som först går med i flygvapnet men sen bestämmer sig för att bli polis, till Andys stora glädje. Andy får nu chansen att vara den pappa han aldrig var när Andy Jr var liten, han får chansen att visa honom saker och lära honom saker. Han får helt enkelt chansen att vara en far. Denna tråd går genom hela säsongen.

För övrigt är nu Diane Russell en fast karaktär i serien, även om hon i vissa avsnitt är väldigt osynlig. Hennes förhållande med Simon har också tonats ner jämfört med första säsongen. De har fortfarande ett förhållande men det är inte riktigt lika turbulent som tidigare. Vi får även lära oss mer om hennes familj och vilka problem den har.

Greg Medavoy trånar fortfarande efter Donna som inte alls är intresserad av honom längre. Man märker ganska snart att detta är ett avslutat kapitel. Adrianne Lesniak och James Martinez inleder efter många om och men ett förhållande. Tyvärr är Lesniak en väldigt tråkig och konstlad karaktär och hon lyfter aldrig. Man bryr sig aldrig om henne och man tycker bara att hon är jobbig.

När det gäller själva handlingen är det många tuffa fall den här säsongen. Många barn som råkar illa ut och många fall som berör mig. Dessutom sker det flera personliga katastrofer under säsongen för några av karaktärerna. Jag kommer inte gå in på några detaljer men säsongens tre sista avsnitt är riktigt känslosamma och emellanåt rätt jobbiga att titta på.

Säsongen slutar inte direkt med någon cliffhanger utan skulle mycket väl kunnat vara seriens sista. Nu vet vi ju att det inte är det men frågan är om man visste det då. Hur som helst, inte många trådar lämnas öppna utan det mesta klaras ut. Vilket faktiskt är ganska så skönt efter all turbulens som sker under de sista avsnitten.


EXTRAMATERIALET

Vi får förutom kommentarspår tre dokumentärer. De är alla inspelade efter att serien avslutats och det är rätt kul att höra skådespelarna reflektera över sina karaktärer och vad de och serien haft för betydelse för hur TV-serier ser ut idag.

En dokumentär handlar om säsongen, en om far och son Sipowicz och en om kvinnorna i serien. Alla tre är riktigt bra dokumentärer och i och med att de är inspelade efter att serien avslutades har de som sagt lite mer perspektiv när det pratar om säsongen än de förmodligen haft om det spelats in medan säsong tre fortfarande spelades in eller just avslutats.


TRE SAKER

1. Både Danny Trejo ("Machete") och Erik King (Doakes i "Dexter") dyker upp i mindre roller.

2. När säsongen är över har vi sagt farväl till både Adrianne Lesniak och Donna Abandando.

3. Jag gillar inte att vi får se så avslöjande bilder i menyerna på DVD:n…


HANS-ÅKE LILJA (2006-06-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2006
Bolag: FOX
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 4.0
Bild: 4:3
Extramaterial:
Kommentatorspår och Feauturettes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA