Tråkigt man somnar

FILMEN

Jag förstår tanken bakom "Galaxina". Man tar en del "Barbarella", ett par nävar "Stjärnornas Krig" och "Alien", och så gör man en parodi på det - kanske tänker man Mel Brooks. Med en Playboy Playmate i huvudrollen och B-filmsmakaren William Sachs bakom spakarna så drog man igång.

Handlingen, i den mån det finns någon, cirkulerar kring rymdskeppet Infinity med en sedvanligt inkompetent besättning och roboten Galaxina som passar upp. Dessa lallar runt lite i ungefär en timme innan de får i uppdrag att hämta en MacGuffin på en planet. Väl där ådrar sig besättningen whiplashskador, varpå Galaxina får gå till den utomjordiska staden, misstänkt lik vilda västern, och slutföra uppdraget.

Problemet är att det inte är roligt, inte ens med 1980-mått mätt. Budgeten är minimal och specialeffekterna medvetet usla, och det kanske man kan förlåta men skämten skulle refuserats i en program för dagisbarn. Mestadels är det så direkt långtråkigt att jag närapå somnar flera gånger. Jag hade högre förväntningar på filmen, men tyvärr var det bara dåligt.


EXTRAMATERIALET

Ett kort bildspel och trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Rymdskeppets inre maskineri är tydligt märkt "ASEA" (före detta ABB för den som inte vet) och visas onödigt mycket. Jag har svårt att tro att filmen skulle vara sponsrad, men man vet ju aldrig.

2. Dorothy Stratten som spelar Galaxina mördades av sin man före filmens premiär. Denna händelse gav upphov till filmen "Star 80" från 1983.

3. Öppningsscenerna ger sköna "Det våras för rymden"-vibbar men de klingar snabbt av.


HENRIK ANDERSSON (2013-12-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin science fiction
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Science fiction
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Studio S
Tema: Rymden
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Bildgalleri, trailers
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA