Drak-Ulla i stället för Dracula

FILMEN

Vad tänkte man när man skrev manus till "Fright Night 2"? Allt det som gjorde den första filmen bra är borta. Humorn är borta, skräcken är borta, de intressanta karaktärerna är borta. Kvar finns en fjantig handling om en grupp skolungdomar som åker till Transsylvanien för att studera och där träffar två av dem på Grevinnan Dracula. Jo, det stämmer att det nu är en kvinna som är Dracula och min gissning är att man gjort så för att kunna smyga in några tuttscener och lite tjej-tjej-snusk.

Humorn saknas även om man försöker. En av killarna är nu bara så jobbig i sina försök att vara rolig att man vill slå ihjäl honom mer än Dracula. Hans kompis försöker övertyga alla om att deras professor är en vampyr men ingen tror honom naturligtvis förutom just fjantkompisen som å andra sidan köper historien rakt av, utan att ens fundera. Tillsammans anlitar de Peter Vincent, som leder programmet "Fright Night", för att utvärdera professorn och se om hon faktiskt är en vampyr.

Nä, detta är skräp, har inget med första filmen att göra förutom att Peter Vincent är med igen och jag förstår som sagt inte hur man resonerade när man skrev manuset till den här dyngan. Trodde man verkligen att de som gillade första filmen skulle köpa detta eller struntade man helt enkelt i det? Ville man bara göra något snabbt för att tjäna lite pengar? Hur man än tänkte blev det inte bra!


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet bjuds vi på avsnitt av "Fright Night", den fiktiva TV-serien som Peter Vincent leder. Rätt tråkigt att se honom springa runt i ett gammalt slott.

Vi får även en kort dokumentär om Dracula och det är förmodligen det bästa med hela filmen. Vi rundar sen av med ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. Filmens undertitel är "New Blood" vad det nu betyder…

2. Fru Dracula spelas av Jamie Murray som en del säkert känner igen från TV-serien Dexter.

3. Det är INTE samma skådespelare som gestaltar Peter Vincent i de två filmerna.


HANS-ÅKE LILJA (2014-01-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Kommentarspår, Fright Night webisdes och Dracula revealed.
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA