Varken sexig eller spännande

FILMEN

Kan regissör som är bättre på att skriva manus, en skandaldrottning och en porrstjärna lyfta en indiefilm producerad med extremt små medel? Kan ett originalmanus av Bret Easton Ellis åtminstone ge dem en bra grund att stå på? Låt oss avvakta med svaret på dessa frågor en stund och titta lite närmare på den här psykologiska thrillern.

Christian (porrstjärnan James Deen) lever ett till synes bekvämt och normalt liv tillsammans med sin flickvän Tara (Lindsay Lohan). Men under ytan lever de i en härva av sexlekar, svek och kontrollbegär. Snart upptäcker Christian att Tara bedrar honom med huvudrollsinnehavaren i hans filmprojekt vilket får honom att sätta en plan för hämnd i verket. En plan som snabbt spårar ur.

Vad som sedan händer är en ganska loj tillställning där Christians stenansikte far runt och ömsom har sex ömsom pressar folk att hjälpa honom med sin plan. Då och då bryts kedjan av händelser av ytterligare en sexscen vilket för övrigt verkar vara det enda sätt karaktärerna, eller manusförfattaren Ellis, kan visa att de känner något för varandra. Annars är det mest en massa prat, stabbigt skådespeleri och framförallt en historia som känns totalt ointressant. Det finns ett frö där någonstans till en psykologisk och sexig thriller men det finns tyvärr inte en enda beståndsdel som håller måttet här.

Kan det ha varit så att Lindsay Lohan plockade upp det här projektet för att hon tänkte att en artsy-fartsy-film kunde bättra på hennes skamfilade rykte? Eller var det så att hon trodde att den skulle bli en sådan hit att hon skulle kunna bli ett namn att räkna med igen. Liknande tankar har jag om regissören Paul Schrader. Han må ha en del intressanta filmer som manusförfattare bakom sig, vem minns inte "Taxi Driver", men som regissör har han haft långt mellan höjdpunkterna. James Deen levererar en rollprestation som visserligen hade kunnat anses okej i en porrfilm men som inte alls räcker till här. Och sedan har vi Ellis som haft väldigt svårt att leva upp till den ribba han lade med "American Psycho". Ingen av dem tar sig ifrån den här utspädda soppan med hedern i behåll och svaret kan inte bli annat än ett rungande "nej" på mina inledande frågor.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. När jag tittar igenom Paul Schraders CV över regisserade filmer är det 1997 års "Ont Blod" som sticker ut. Det verkar vara undantaget som bekräftar regeln att Schrader kanske ska hålla sig till manusskrivande.

2. Uppgifter gör gällande att Lindsay Lohan ska ha gjort sig näst intill omöjlig genom ständiga bråk och upprepad frånvaro under inspelningen. Så pass att de likt teatervärlden höll en annan skådespelerska redo att hoppa in och ersätta om det skulle bli nödvändigt.

3. Filmen samlade ihop nästan 160 000 dollar på insamlingssajten Kickstarter. Den som gav det högsta bidraget på 10 000 dollar fick bland annat en sedelklämma med Robert De Niros autograf. Det var ursprungligen en gåva som Schrader fått av De Niro under inspelningen av "Taxi Driver".


THOMAS HELSING (2014-06-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Koch Media
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA