En serie där ingen blöder…

FILMEN

"Snobbar som jobbar" eller "The Persuaders!" som serien heter på engelska visades endast under en säsong med 24 avsnitt under åren 1971–72. Av dessa 24 avsnitt har nu alltså åtta satts ihop på fyra DVD:er.

Först trodde jag att det var fyra filmer som släppts men man har alltså valt att klippa ihop två avsnitt på varje DVD. Detta gör att det blir ett lite konstigt hopp mitt i då man inte indikerar på något sätt att det faktisk är ett nytt avsnitt utan bara låter allt flyta på som om det vore en långfilm.

Hur som helst, här är det avsnitt 10 "Angie…Angie" och avsnitt 22 "The Ozerov inheritance" som man valt att sätta samman och gett titeln "The Switch".

"Snobbar som jobbar" handlar om den engelska snobben Lord Brett Sinclair (Roger Moore) och den amerikanska playboyen Danny Wilder (Tony Curtis) som sammanförs av domare Fullton för att lösa brott som polisen inte klarar av. Och fast de är varandras motpoler blir de snart ett bra team som med tiden lär sig att jobba tillsammans.

I det första avsnittet tvingas Danny inse att en gammal barndomsvän kanske inte är den han minns honom som. Kanske har han slagit sig in på brottets bana? Danny vägrar tro att så är fallet medan Brett är desto mer misstänksam.

I avsnitt två får de i uppdrag att bevisa att en äldre dam verkligen är frun till den nu döde hertig Ozerov. Detta för att hon ska få rätten till juveler som hertigen lagt i ett bankfack i Schweiz innan han dog. Kan de inte bevisa att hon är den hon är går skatten tillbaka till Ryssland.

Det går inte att missa att serien är mer än 35 år gammal när man ser den men det gör i slutänden faktiskt inte så mycket. Det är riktigt kul att se en serie där det inte finns några mobiltelefoner, där man om man måste kontakta något i Schweiz (och själv befinner sig i England) måste skicka telegram, där ingen blöder hur mycket de än blir skjutna eller där ingen får några synbara skador hur mycket stryk de än får…


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. De utgåvor som släpps nu är fyra stycken med två avsnitt på varje och så långt är allt väl. Det jag känner viss negativitet mot är att man dels inte lagt in avsnitten i kronologisk ordning och dels att om man köper dessa fyra DVD:er får man betala nästan 100 kronor mer än om man köper den box som kom för några år sedan och innehåller alla 24 avsnitten i.

2. Det spelar ingen roll vad man ser med Roger Moore så tänker man bara på James Bond. Jag anar att det är för att det var mitt första möte med Moore men jag kan inte hjälpa det. Och ska vi vara riktigt ärliga så är det inte så stora skillnader mellan Lord Brett Sinclair, Simon Templar (i serien "Helgonet" eller James Bond när Moore gestaltar dom.

3. Det ryktas att det ska komma en nyinspelning under 2008 och att George Clooney och Hugh Grant ska spela huvudrollerna. Vi får se hur det blir med det.


HANS-ÅKE LILJA (2007-07-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA