Slasher utan udd och logik

FILMEN

"Joy Ride 3" är uppföljaren till "Roadkill 2 – Joy Ride 2" som i sin tur är uppföljaren till "Roadkill". Logiskt eller hur? Ungefär lika logisk är handlingen i filmen där lastbilschauffören Rusty Nail jagar ungdomar att slakta längs "Slaktvägen" som vägen där han härjar kallas på grund av alla mord som skett där. Rusty mördar för att han tycker det är kul. Han har ingen dold agenda utan han tycker helt enkelt om att slita folk i stycken. Han rättfärdigar det med, som i de ungdomar vi får följas fall, att de var nära att preja honom av vägen. Att han sen har försökt detsamma är inget att bry sig om…

Ungdomarna vi får följa har först kört om Rusty på ett lite elakt sätt, som ett skämt. Rusty skojar dock inte utan ser det som den förolämpning han behöver för att ge sig på dem. När han sen jagar dem så får de nästan honom att köra av vägen och då är det verkligen kört för dem. Nu har Rusty bestämt sig för att de ska dö… En efter en och på ett väldigt plågsamt sätt.

Filmen är en klassisk slasherfilm där man försöker döda ungdomar på ett så spektakulärt sätt som man bara kan. De slits i stycken, de får kroppsdelar instoppande i fläktremmar och så vidare, men tyvärr har man misslyckats med att göra allt så spektakulära som möjligt. Många av morden ser plastiga och fejkade ut och de fungerar inte alls. En del fungerar men som sagt, långt ifrån alla. Dessutom är filmen många gånger helt ologisk. Som till exempel varför man inte, i en rallybil, kan köra ifrån en stor och tung lastbil. Eller hur Rusty kan dyka upp överallt utan att behöva lägga ner den tid som de andra tagit på sig för att komma dit.

"Joy Ride 3" är småunderhållande och är man på slasherhumör fungerar den. Det är inget man kommer minnas någon lägre tid men den underhåller för stunden.


EXTRAMATERIALET

Vi får ett gäng bakom kulisserna-filmer som faktiskt är rätt intressanta. Bland annat får vi se hur regissören köpte sig en massa leksaksbilar som han sen spelade in en film med för att visa hur han ville ha det. Vi får även se hur man sökte efter någon att spela large Marge, en servitris på ett fik. Som sagt rätt kul extramaterial.


TRE SAKER

1. Rusty Nail spelas av Ken Kirzinger som även spelat Jason i "Freddy vs Jason" och "Fredagen den 13:e Del 8 - Jason intar Manhattan".

2. Jag skulle inte bli förvånad om det kom en fjärde film.

3. Skådespelarna är rätt usla tyvärr…


HANS-ÅKE LILJA (2014-07-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Riding shotgun with Declan: Director's die-aries, Jewel's message, Road rage: The Blood, sweat and gears of Joy Ride 3, deleted scenes, pre-vis sequences, finding large Marge and commentariy by Declan O'Brien
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA