10 års jubileum

FILMEN

Med den här säsongen firar "CSI" 10 år. Inte illa för en TV serie och med runt 24 avsnitt i varje blir det i runda slängar 240 avsnitt. Inte illa av serien eller de tittare som hängt med så länge. Det roliga är att de trots de 10 åren lyckas hålla serien intressant. Man inleder tillexempel med ett avsnitt som är otroligt snyggt filmat och avslutar med ett dubbelavsnitt om en massmördare och en rätt intressant cliffhanger.

I det första avsnittet inleder man med att filma på ett sätt där det ser ut som om man frusit tiden och alla står helt stilla. Man ser glassplitter och en kula som fastnat i luften. Otroligt snyggt filmat och i extramaterialet får vi se hur man fått till det.

När det gäller karaktärer är ju Grisham borta nu men hans fru Sarah återvänder efter en säsongs frånvaro. Laurence Fishburne gör ett starkare intryck och Catherine och Greg får ta mer ansvar i form av chefsroller. Och även om Grisham är saknad funkar det. Jag kan tycka att Fishburne i rollen som Langston är lite för torr ibland men det är hur han ska vara så det är bara att acceptera.

Vi får även se en historia som går över alla tre "CSI" serierna. Langston åker både till New York och Miami och får där hjälp av sina motsvarigheter från de andra serierna. Vi får med de båda extraavsnitten i boxen så man behöver inte köpa två extra boxar om man bara skulle vilja se just den historien.

Och så har vi slutet. Historien om Doktor Jekyll som opererar folk utan att de vet om det men som CSI teamet hittar bevis för vid obduktioner. Egentligen börjar denna historia tidigare i säsongen men i de två sista avsnitten får den sin upplösning och leder dessutom fram till en cliffhanger. På det hela taget är säsongen godkänd. Lite tråkigare har det blivit med Langston men det är nog en fråga om att vänja sig.


EXTRAMATERIALET

Vi får en del kommentarspår och filmer om hur säsongen spelades in. Bland annat om hur man spelade in inledningen på säsongen, den där alla är frusna i tiden. Riktigt intressant att se.


TRE SAKER

1. Ett avsnitt i säsongen tillägnas labbpersonalen där de får glänsa lite.

2. 23 avsnitt är det den här gången.

3. Paul Guilfoyle som spelar Jim Brass är riktigt kul emellanåt under säsongen.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby TrueHD 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 16:9
Extramaterial:
Frozen in time - CSI:s season opener, Leaving Las Vegas: Langston heads east, Getting lost, CSI: Miami - Episode 8.7 "Bone Voyage", CSI: NY - Hammer down, "Appendicitement" commentary, "Unshockable" commentary, Lab rats: The saga continues, CSI: The experience, Killer tales: Season 10 of CSI
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI/SEPTEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA