Bra stämning i ospännande indiefilm

FILMEN

Det är något lurt med syskonskaran Hamiltons. Det kan vara att de saknar föräldrar och flyttar från hus till hus med jämna mellanrum. Eller så kan det vara att det hänger två tjejer med munkavlar i deras källare.

Äldste sonen David försöker hålla ihop familjen efter föräldrarnas död, men det går så där. När han inte lagar mat som ingen tycker om förgriper han sig på homosexuella män som han mördar och begraver i källaren.

Incestiösa tvillingparet Wendall och Darlene beter sig anarkistiskt mot Davids ledarskap, när de inte delar partners som de har ihjäl.

Kvar är yngsta sonen Francis som är fullt medveten om vad hans familj håller på med och tycker inte om det, men samtidigt kan han inte göra något åt det. Det är bara att gilla läget.

Dessutom finns det en femte, totalt bindgalen familjemedlem inlåst i en låda i källaren...

Den här indieskräckisen är skriven, regisserad och producerad av några som kallar sig "The Butcher Brothers" och redan där borde man ana oro, men samtidigt är omslaget fyllt av positiva kommentarer från en del respekterade skräcksajter på nätet. Men dessvärre är "The Hamiltons" inget att rekommendera.

Filmen hängs upp på en massa unga skådespelare - det finns så vitt jag kan se två vuxna skådespelare med repliker i filmen - och det funkar så där. Inga kalkoninsatser men samtidigt ganska styltigt agerande. Det i kombination med att filmen känns händelselös och fattig samt att när pay off:en, där vi får veta vad Hamiltons är för några - vilket inte är så svårt att lista ut under filmens gång, är lite av ett antiklimax, gör att "The Hamiltons" bara blir ännu ett bidrag i en ospännande skräckfilmsgenre som inte skrämmer tittaren det minsta.


EXTRAMATERIALET

Enda extramaterialet är en trailer till filmen.


TRE SAKER

1. Ska jag säga någonting positivt så är det att stämningen i filmen ändå är ganska bra. Det är något som känns genuint skumt filmen igenom.

2. En annan bra sak är att när man sett klart filmen och fått hela bilden klar för sig, så fattar man vissa smått ologiska händelser lite bättre.

3. Det här var "The Butcher Brothers" debutfilm, och kan man väl tillägga en ganska lyckad sådan, även om jag personligen inte gillade den.


ANDERS JAKOBSON (2007-07-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Widescreen 16:9
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
THRILLERNA