Demonutdrivelse 70-talet

FILMEN

Professor Joseph Coupland tror sig kunna bota det mesta. Hans motto är att lyckas han bara bota en människa så kan han bota alla. Och denna människa är Jane Harper. Hon har förmågan att få saker och ting att hända och hon skyller dem på en docka. Joseph tror att det är Jane själv som gör saker och att hon lägger skulden på dockan för att inte behöva känna skuld själv. Planen är nu att lägga över all negativ energi från Jane i dockan och sen förstöra den. Frågan är bara om det är Jane som gör saker eller om det är något som tagit över henne…

Upplägget på filmen är rätt bra men man utför det inget vidare. Filmen är seg och ganska långsam. Det händer småsaker men inget riktigt skrämmande eller farligt och man får känslan av att vad det än är som tagit över Jane så är det bara något lagom farligt och lagom otäckt och det duger inte. Vill man bli skrämd, och det vill man, är detta helt fel film.

När det gäller skådespelarinsatserna är de okej men inte så mycket mer. Jag hade nog önskat lite bättre skådespeleri. Överlag hade jag gärna sett lite mer spets på allt. Just nu är den sådär lagom att den blir lite tråkig. Inte hela tiden men för mycket för att den ska bli bra tyvärr. Man sitter hela tiden och önskar att något ska hända men det gör inte det. Tyvärr…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen spelades in redan 2012 men släpptes först 2014 och jag kan förstå att det var lite marigt att hitta en distributör.

2. En hel del scener var nedklippta mot hur man planerade filmen för att den inte skulle få för hårda åldersrestriktioner på bio i USA.

3. Även manuset skrevs om för att man inte fick ihop den budget man behövde.


HANS-ÅKE LILJA (2015-02-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (3/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA