Bröllopsresan där allt går fel

FILMEN

Paul och Bea är nygifta och ser fram emot egen tid i Beas familjs sommarstuga. Och till en början får de just det. De är så där lyckliga som bara nygifta kan vara och livet leker för dem. Men så händer något…

En natt när Paul vaknar så ligger inte Bea bredvid honom i sängen. Han letar efter henne och hittar henne till slut naken ståendes ute i skogen. Han tar med henne in igen och till en början verkar det som om hon bara gått i sömnen. Men ganska snart märker Paul att hon börjar glömma saker och att hon verkar frånvarande. Detta leder till slitningar mellan dem och allt håller på att gå åt skogen. Men vad var det egentligen som hände den där natten i skogen? Vem är det som smyger runt huset och lyser på dem med starka ficklampor? Och varför uppträder deras grannar Will och Annie så konstigt?

Ja, allt detta får vi inte svar på, men vi får en indikation på vad som hänt och sen får vi dra våra egna slutsatser. Ibland är detta upplägg att föredra men här är det lite för luddigt och öppet för min smak. Jag hade nog velat veta lite mer om vad det är de råkar ut för. Dessutom tar det ganska lång tid innan de kommer fram till att något börjar hända. Jag köper att vi behöver lära känna Paul och Bea lite, men här blir det för mycket.

Över lag är filmen lite för seg och avslöjar lite för lite för min smak, men i mitten är den riktigt bra. Därför är den värd att se även om det inte är någon film jag kommer se om eller ägna speciellt mycket tid åt efter att jag skrivit färdigt den här recensionen. Den är värd att se, men inte så mycket mer.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Rose Leslie från "Game of Thrones" spelar Bea.

2. Filmen har bara fyra karaktärer varav två bara är med i ett fåtal scener.

3. Det känns lite otroligt att Bea ens överlever en viss scen. Jag säger inte vilken då jag inte vill avslöja handlingen men om/när ni ser filmen kommer ni förstå.


HANS-ÅKE LILJA (2015-08-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Magnolia Home Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA