En slasherfilm man känner igen

FILMEN

Cory och Sarah är nygifta och tillsammans med Corys son Liam åker de ut till lantstället. Det är första gången Sarah är där. Hon och Cory är nygifta och Liam gillar inte sin nya "mamma" (den gamla är död) och det är nu allt det ska ändras. Liam är dock svårflörtad och när han tröttat på sin nya mamma sticker han. Eller jag tror det, vi vet inte om han sticker eller om han blir kidnappad. Hur som helst så får en annan familj som bott i huset när Cory inte varit där tag på honom och nu bestämmer de sig för att Liam ska bli deras son. De nöjer sig dock inte med det utan de tillfångatar även Cory och torterar honom för att han ska säga till Liam att han hatar honom.

Det mesta i filmen känner vi igen från andra filmer av den här typen. Den tillför inte något nytt men å andra sidan får man vad man förväntar sig. Tyvärr känns filmen lite ologisk emellanåt. Man får aldrig reda på varför den knäppa familjen utsätter Cory och hans familj för all denna tortyr. Visst, de vill ha hans son men det borde de kunnat göra på ett bättre och lättare sätt.

Men å andra sidan är ju inte alltid dessa filmer så himla logiska. Kanske planerade man en uppföljare som skulle förklara mer eller så fick man kanske slut på pengar. Hur som helst känns det som om man fick banta ner manuset och då var det logiken som åkte ut.

Filmen är dock underhållande och under de 80 minuter den pågår fungerar den ändå rätt bra. Det är inget jag kommer se om men är man på humör för den här typen av film fungerar den lika bra som andra av samma typ. Sevärd, men inte mer med andra ord.


EXTRAMATERIALET

En trailer och lite bilder bjuds vi på. Inget att hetsa upp sig över.


TRE SAKER

1. Både Cory och Sarah är väldigt bra på att hålla andan…

2. Sverige och Norge är tydligen enda länderna som släpper filmen på blu-ray.

3. Det är rätt effektivt med gosedjurshuvuden över ansiktena på mördarna…


HANS-ÅKE LILJA (2015-04-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Njutafilms
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Trailer och ett bildgalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA