En dokumentär att se iPaden

FILMEN

Om man ska se en dokumentär om mannen så gav oss iPhonen och iPaden (för att bara nämna några av de saker företaget Apple med Steve Jobs i spetsen bidragit med) borde man kanske se den här dokumentären på en iPad istället för en TV, eller åtminstone via en Apple TV…

Det första som kan vara bra att veta om "Steve Jobs: The Man in the Machine" är att det är en dokumentär. Det har tidigare givits ut en filmatisering om Jobs liv och flera andra är på väg men här pratar vi om en ren dokumentär som berättar om hans liv varvat med intervjuer med honom och andra personer inblandade i Apples skapande. Och det är inte alltid vi får se en så värst trevlig bild av Jobs. För även om han var ett geni i mångt och mycket så var han också en rätt kall människa som avsade sig sin dotter och andra som inte passade honom, han saknade empati och satte alltid sig själv i första rummet.

Under dokumentären får vi se hur allt började med en dator och slutade med iPaden och allt däremellan. Vi får också se hur folk sörjde Jobs bortgång. Det jämförs med stora ledare eller musiker och hur ovanligt det trots allt är att en person som Jobs, som skapat tekniska prylar hyllas och sörjs så otroligt efter sin död.

Jag tycker att "Steve Jobs: The Man in the Machine" är en bra dokumentär som visar Jobs från både hans bra och dåliga sidor. De som läst hans biografi vet ju redan att han var en lite udda person men jag tycker ändå att man balanserar det bra här. Visst, det är oftast så att man gärna vill ta fram de dåliga sidorna men här tycker jag som sagt att man balanserar det bra och även visar vad Jobs skapade.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är kul att höra från folk runt Jobs, hur de upplevde det som hände och vad Jobs gjorde.

2. Riktigt kul att se tillbaka nu när man vet vad som hänt och vad Apple gjort.

3. På en bild som visas i dokumentären har Jobs en klocka på sig som ser förvånansvärt mycket ut som en Apple Watch. Naturligtvis var det inte en sådan eller ens en ide till en men det är lite kul.


HANS-ÅKE LILJA (2016-02-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA