Tack och adjö Ryan Hardy… eller?

FILMEN

Tre säsonger, mer än så blev det inte för serien "The Following" med Kevin Bacon i huvudrollen. Men vilken avslutningssäsong vi bjuds på! Ryan Harding spelar som vanligt en stor roll och han har nu börjat få ordning på sitt liv. Joe Carroll sitter och väntar på att avrättas och Ryan har träffat en kvinna som trivs med honom. Kort sagt, Ryan börjar äntligen få fason på sitt liv. Men som alla förstår är det inget som kommer hålla i sig.

Och allt börjar med att Mark från förra säsongen är tillbaka och ute efter hämnd för att hans mor och bror dödades. Han mördar och det får fler av Carrolls följare att dyka upp och till slut är den en hel hög massmördare som springer runt och har ihjäl folk. Hela tiden ligger de steget före Harding, hans systerdotter Max och kollegan Mike. De kämpar dock på och till en början ser det rätt bra ut…men saker och ting kommer att förändras. Något som jag reagerade lite på är att Carroll själv har en ganska liten roll den här säsongen. Det han gör spelar visserligen stor roll men han är inte lika betydande som i tidigare säsonger.

Då detta är sista säsongen kan ju som bekant allt hända och det tar man faktiskt lite fasta på. Det finns många tillfällen där många av de stora karaktärerna kan råka riktigt illa ut. Jag kommer inte gå in närmare på om de dör eller överlever då jag tycker man bör vara ovetandes om detta när man ser serien men personligen gillar jag att möjligheten att ha ihjäl de stora karaktärerna åtminstone finns.

Slutet då? Ja, jag tänker inte heller här gå in på detaljer men så mycket är klart att skulle man vilja så finns det plats för en fortsättning. Kanske skulle den inte se ut som de första tre säsongerna, men det går att tuffa på om man så skulle önska. Ska man tuffa på? Tja, varför inte? Jag skulle kunna tänka mig att se några säsonger till. Jag gillar "The Following" och tycker nog man kunnat fortsätta någon säsong till innan allt varit uttömt.


EXTRAMATERIALET

Vi får rätt mycket extramaterial. Vi får höra från skådespelarna om handlingen i serien, vi får höra lite extra om alla skurkar, vi får se tabbar, vi får se från Comic-Con och vi får se en komedi om hur Kevin Bacon tror han är Hardy på riktigt och jagas av Carrolls följare. Bra och lagom roligt extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1. I varje avsnitt (under alla tre säsonger) dör minst en person.

2. Theo är en värdig skurk. Nästan lika bra som Carroll själv.

3. Jag tror vi får mer…


HANS-ÅKE LILJA (2016-02-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
When heroes lie, Evil has many faces, The art of the crime scene photo, Ryan and romance, The Following: Funny AND Die, New York Comic-Con panel 2014, Severed scenes and Gag reel.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (6/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA