Aktivisterna som blev kvällsmat

FILMEN

"The Green Inferno" börjar lite försiktigt som en aktivistfilm om en grupp som vill rädda en stam i Amazonas från att utrotas. Och de ska göra det via media. De åker ner till djungeln, mer exakt till området som ska skövlas och kedjar fast sig i de maskiner som ska göra jobbet. När militären dyker upp tar de alla upp sina telefoner och streamar direkt det de filmar ut på Internet. Detta gör att militären inte vågar göra något och efter ett tag forslas de bort och sätts i ett plan på väg hem igen.

Men säg den lycka som varar för evigt. På väg hem kraschar planet mitt i det område de kämpat för att rädda. Nu finner sig gruppen helt plötsligt i händerna på de infödingar som de just köpt lite extra tid åt. Tyvärr har de ingen aning om att de som just landat i deras skog är deras vänner så i stället för att hjälpa dem fångar de in dem och äter upp dem.

Filmen får ses som en liten hyllning till "Cannibal Holocaust" men mycket bättre. Jag är själv inget fan av "Cannibal Holocaust", men denna får helt klart godkänt. Visst, vissa scener är lite på gränsen men den fungerar. Den ska skrämma och den ska vara lite olustig och just det är den. Regissören Eli Roth har för vana att skruva upp allt lite extra och så även här. Men här fungerar det. Det man luras lite av är kanske att filmen i början inte direkt avslöjar vilken typ av film det är.


EXTRAMATERIALET

En trailer och lite bilder är allt vi bjuds på.


TRE SAKER

1. Infödingsstatisterna är verkligen infödingar. För att få dem att vara med i filmen (de visste tydligen inte ens vad en film var) visade Eli Roth dem "Cannibal Holocaust" och de sa genast ja.

2. Efter att filmen var klar erbjöd stammen filmmakarna en tvååring som tack för att de fick vara med. De sa vänligt men bestämt nej tack.

3. Den riktiga stammen var som tur är inte kannibaler.


HANS-ÅKE LILJA (2016-03-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailer och bildgalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA