Underwood & Underwood 2016

FILMEN

Frank är tillbaka. Han är president, men hans första period börjar lida mot sitt slut och det gäller nu att bli omvald, vilket inte är så lätt som han förmodligen trott det skulle vara. När säsongen börjar är Frank och Claire separerade och det tar ett tag innan jag minns allt som hände under förra säsongen. Att söka upp en kort resumé på nätet innan man sätter igång kan vara en bra idé. Men jag kommer snart i ni det igen och allt flyter på som tidigare. Frank gör det han behöver och han gör det på det sätt han måste för att få det att hända. Han drar sig inte för något.

Den här gången måste han dock räkna in sin fru i planerna. Claire har nämligen bestämt att hon vill ha en egen karriär, något som Frank inte alls gillar. Detta leder till ett maktspel de två emellan där Franks chanser att bli president och Claires chanser till en egen karriär står på spel. Till slut inser de dock båda att för att kunna leva det liv de lever nu (och vill fortsätta leva) måste de samarbeta.

Otroligt mycket händer i denna säsong. Vi får se terrordåd, valkampanjer, mordförsök, nya presidentkandidater och gamla presidenter. Kort sagt så har säsongen det mesta. Kevin Spacey är som vanligt perfekt som Frank och samma sak gäller Robin Wright som Claire som den här säsongen får en ännu större roll i det som händer. Andra karaktärer som vi återser är Doug Stamper, Remy Danton, Jackie Sharp, Heather Dunbar, Seth Grayson och säkerhetsvakten Edward Meechum. Nya för den här säsongen är framförallt Joel Kinnaman som guvernör Will Conway och Neve Campbell som Leann Harvey. Som väntat en underbar grupp skådespelare som på ett lysande sätt driver historien om Frank Underwood framåt.

Ska man leta negativa saker med säsongen så är den största att Frank inte pratar in i kameran lika mycket som vi är vana med. Han gör det och det är fortfarande lika bra, men jag hade gärna sett lite mer av just det. Sen sjunker tempot lite i mitten av säsongen, men det är snart fixat och egentligen inget problem.

Jag gillar "House of Cards" och med tanke på hur säsongen slutade blir det garanterat minst en till och jag måste erkänna att serien fungerar mycket bättre efter att Frank blev president än jag trodde den skulle göra. I de första säsongerna var det ju det han strävade efter men man lyckades även fortsätta i samma stil efter att han blivit president och nu finns det egentligen inget som talar för att serien skulle kunna fortsätta även efter att han suttit sina två perioder - om han nu lyckas bli omvald.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kinnaman är lysande. Kanske är hans karaktär lite för ung för att det ska vara trovärdigt att han försöker bli USA:s President. Jag tycker de brukar vara lite äldre...

2. Man har lyckat få Frank att se äldre ut på ett riktigt bra sätt, om det nu inte är Spacey som åldrats på riktigt…

3. Det kommer bli svårt att vänta ett helt år på nästa säsong…


HANS-ÅKE LILJA (2016-07-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Tema: Kompletta tv-serier, Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA