Tack för en grym tredje säsong!

FILMEN

Innan tredje säsongen av "Banshee" tyckte jag att serien var helt okej. Inte den bästa, men heller inte den sämsta. En okej serie som jag följde. Nu efter att ha sett tredje säsongen kan jag knappt bärga mig inför den fjärde. Den säsong vi bjuds på här är riktigt, riktigt bra. Den är grymt bra både när det gäller själva innehållet och när det gäller karaktärernas grymhet mot varandra. I stort sett i varje avsnitt är det någon som går i klinch med någon annan och varje gång är det mer spektakulärt än sist.

Sheriff Hood som vi vid det här laget vet inte är Banshees rättmätiga sheriff fortsätter att blanda sina uppgifter som stadens försvarare med att göra spektakulära stötar. Till sin hjälp har han före detta flickvännen Carrie, barägaren Sugar och hackern Job. Frågan är om de den här gången tagit sig vatten över huvudet…

Parallellt med allt detta måste Hood dessutom ta sig an indianstammen som bor i Banshee, sin dotter Deva och gangstern Kai Proctor som ställer till det för honom. Den enda ljuspunkten han har i sitt liv är kollegan och nu även flickvännen Siobhan. Allt detta blandas upp med att Hood egentligen inte är Hood utan någon annan som vi inte ens vet namnet på. I den här säsongen börjar vi dock få lite ledtrådar till vem han egentligen är och vad han gjorde innan han blev Hood, Sheriff i Banshee.

Säsongen är som sagt riktigt bra och serien som helhet växer med den. Jag gillar karaktärerna, deras val av vad de gör och inte gör, jag gillar skurkarna, jag gillar slagsmålen, jag gillar det mesta faktiskt och det finns en klar tråd vart nästa säsong är på väg… och jag ser fram emot den!


EXTRAMATERIALET

Det roligaste med extramaterialet är dels något som de kallar "Banshee Origins". Här får vi några korta filmklipp med saker som hänt tidigare, saker som påverkar men som man visserligen skulle klara sig utan men som är kul att se. Sen är det otroligt roligt att se hur man övade in slagsmålet mellan Burton och Nola. Riktigt bra gjort.

Vi får också något som heter "Banshee origins saga" som är en återblick till hur allt började. Känns som om man redan hade koll på det när man kommer till säsong 3, lite borttagna scener, kommentarspår och annat smått och gott. Mycket handlar om tillbakablickar som egentligen inte tillför så mycket nytt om man följt serien.


TRE SAKER

1. Nästa säsong blir den sista. Serien har lagts ner och jag hoppas man fick till slutet ordentligt.

2. Proctors högra hand Clay Burton har växt till en favorit under den här säsongen.

3. Karaktären Kurt Bunker (spelad av Tom Pelphrey) är intressant och kan säkert bidra till mycket i nästa säsong.


HANS-ÅKE LILJA (2016-06-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2016
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
The Heist, Banshee Origins, Banshee Origins Saga, Making of the episode 2 title sequence, Burton vs Nola camera movement, Burton vs Nola Stunts, Genoa rehearsal, Zooomed in, Audio commentsaries and Deleted Scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA