Ash TV är bättre än i filmerna

FILMEN

Ni som sett "Evil Dead-filmerna och gillade dem kommer bli riktigt nöjda över att nu få chansen att se Ash i TV-uppföljaren till filmerna. Vi som såg de tre första filmerna och tyckte att de var sådär blir nu överlyckliga att TV-serien släpps. TV-serien är nämligen mycket bättre än filmerna.

Serien utspelar sig efter filmerna, runt 30 år senare och Ash bor nu i en husvagn på en skabbig camping. Han har ett jobb han inte trivs speciellt bra med och visserligen lyckas han få med sig en tjej hem då och då men han lever ett rätt trist liv. Skulle man fråga Ash själv skulle han dock aldrig erkänna detta. Han ser sig själv som Guds gåva till mänskligheten och då framför allt till den kvinnliga delen.

På en av sina dejter ska han imponera på tjejen och läser lite högt ur en bok som han i sitt påverkade tillstånd tror är en diktbok. Problemet är bara att det är Evil Dead-boken och när Ash nu läser ur den släpper han ut de onda andarna igen. Serien går sen ut på att Ash tillsammans med sina nya sidekicks ska ställa allt till rätta.

Bruce Campbell är som vanligt perfekt som Ash men även hans två sidekicks Pablo (Ray Santiago) och Kelly (Dana DeLorenzo) gör riktigt bra rolltolkningar. De fungerar ihop alla tre och till de som oroar sig för att man nu när man är på TV tvingats dra ner på blodet och äckligheterna, kan jag bara säga att ni kan vara lugna. Man har inte sparat på krutet. Det skvätter blod och folk mördas med både det ena och det andra vapnet. Faktum är att TV-serien nästan är ännu blodigare än filmerna. Sen har ju specialeffekterna utvecklats en del sen filmerna gjordes.

Men man känner igen sig förvånansvärt bra. Man har inte ändrat på ett vinnande koncept och jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är som gör att jag gillar TV-serien bättre än filmerna. Kanske är det för att den är modernare och har bättre effekter? Kanske är det för att Ash är än mer självgod än i filmerna? Kanske är det en kombination av alla dessa saker? Hur som helst gillar jag den och det tror jag ni andra kommer göra också.


EXTRAMATERIALET

Förutom kommentarspår till alla episoder gås de igenom i "Inside the world of Ash". Vi får höra lite bakgrund till avsnittet och om det hände något extra. Vi får även lära oss att döda Deadites och se lite best of från Ash. Lite lagom lättsamt extramaterial.


TRE SAKER

1. Riktigt kul att Campbell återigen får spela Ash. Jag är ganska säker på att detta inte hade fungerat om man hade valt någon annan.

2. Serien skulle från början bli en film men då manuset blev så långt fick det bli en TV-serie istället. Och nu har den förlängts med en andra säsong.

3. Jag glädjer mig över att man valde att avsluta säsongen som man gjorde. Finurligt…


HANS-ÅKE LILJA (2016-10-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2016
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Audio commentaries on all episodes, Inside the world of Ash, How to kill a deadite and best of Ash
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (31/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA