En mix av mellan Alive och Flugornas herre

FILMEN

Många av oss har säkert sett "Alive", filmen om fotbollslaget som störtar med ett plan i Anderna och tvingas äta varandra för att överleva. Lite samma sak händer här minus själva ätandet. Nu är det ett amerikanskt fotbollslag som varit på turné när deras plan störtar i Stilla havet. En del dör direkt och andra överlever. Planet och det mesta av deras förnödenheter försvinner ner i djupet så man kan lätt konstatera att de inte kommer att överleva någon längre tid på den ö de lyckats ta sig iland på. Naturligtvis uppstår det konflikter mellan de överlevande och på ett lite "Flugornas herre"-aktigt vis delas gruppen upp och en kamp mellan de två uppstår.

Jag gillar upplägget och utförandet av filmen, man känner med de överlevande men tyvärr tar man det hela lite för långt. Själva filmen utspelar sig inte under så lång tid, typ två veckor och även om det säkert känns som en evighet om man är strandsatt på en ö så känns det tveksamt om folk skulle bete sig som de gör. Har man sex med en ytligt bekant bara för att man varit med om en flygolycka och strandsatt i några dagar? Tar man livet av sig för att man redan gett upp efter en vecka? Mördar man för vatten efter en vecka? Allt detta kanske man gör men jag har ändå lite svårt för att de stora förändringar som sker med karaktärerna under en relativt kort tidsperiod. Dessutom räcker trots allt vattnet och maten väldigt länge…

Men bortser man från lite sådant så är "Eden" en bra film. Varför den heter "Eden" vet jag inte. Jag tolkar just "Eden" som något positivt vilket den ö de hamnat på verkligen inte är. Sen måste jag erkänna att jag hatar slutet. Det känns stressat och inte alls logiskt. Men se filmen i alla fall. Den är värd att se trots sina brister.


EXTRAMATERIALET

Vi får en bakom kulisserna-film som berättar lite om hur man spelade in, var man spelade in och lite om de olika karaktärerna. Totalt tolv minuter men trots att den inte är så lång så lyckas man fånga det viktigaste.


TRE SAKER

1. Tydligen så användes två skådespelerskor för att spela Eva. Varför vet jag dock inte…

2. Det finns två öar där de blir strandsatta och de simmar verkligen lätt mellan de två trots att de är rätt långt ifrån varandra.

3. Som sagt, karaktärerna tappar fattningen rätt snabbt i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2016-09-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Bakom kulisserna-film
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA