Lösa skott i duelldrama

FILMEN

Det är en cool idé. Hemliga tävlingar i Sydamerika där deltagarna duellerar mot varandra med skottsäker väst. Den som kliver ut den uppritade ringen förlorar. Vi får träffa John som reser runt och skjuter folk. Han vill nå den ultimata tävlingen, en duell mot den hemlighetsfulle Zorringer som ingen återvänt från. John möter Colt, en kvinna som söker mannen som sköt hennes bror. Hon vet inte hur han ser ut, men har fått höra att John känner denne man. Tillsammans reser de djupare i tävlingsvärlden, var och en på sin egen jakt.

På omslaget står det "Genre: Action", och det är snudd på falsk varudeklaration. Visst skjuts det lite med pistoler, men tveklöst är detta inget annat än ett drama. Duellerna är ibland lite spännande, men mest handlar det om John och Colts möte, och hur de ser på sin och varandras livsfilosofier och hur de påverkar varandra.

Det blir måttligt intressant, men jag fångas aldrig av varken karaktärerna, miljön eller filmhantverket.

Ryan Kwanten (Jason i "True Blood") gör en hyfsad insats som John, men om du väljer den här filmen för att du är ett fan av Mickey Rourke så blir du säkert besviken. Han dyker nämligen först upp när det är tolv minuter kvar av filmen, och gör inte mycket mer än att dra några repliker och visa sin muskulösa bringa innan sluttexterna börjar rulla.

På det hela taget en film som skjuter bredvid målet (haha...) och inte lyckas med varken det den föresätter sig eller det filmdistributören försöker påskina.


EXTRAMATERIALET

Trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Soundtracket är gjort av Kid Dakota.

2. Man filmade i Colombia.

3. Svårt att tro att regissören och manusförfattaren Ken Sanzel en gång skrev actionrökaren "The Replacement Killers" med Chow Yun-Fat.


HENRIK ANDERSSON (2016-09-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA