Mord, svek och musik när Lyons är tillbaka

FILMEN

När "Empire" drar igång i en andra säsong är alla karaktärerna väl förankrade. Vi vet vilka de är, vad de kan och vad de har för roll i familjen. Det som händer den här säsongen är som vanligt att pappa Lucious (Terrence Howard) bråkar med sina tre söner Hakeem (Bryshere Y. Gray), Jamal (Jussie Smollett) och Andre (Trai Byers). Detta trots att han när säsongen börjar sitter inlåst, anklagad för mord. Eller rättare sagt mycket på grund av detta då hans frånvaro öppnar upp för någon av de andra att leda Empire.

Vi får även veta mer om Lucious uppväxt och hur hans bipolära mamma försökte döda honom. En uppväxt som han hållit hemlig för resten av familjen och övriga världen. Till och med för sin son Andre som själv är bipolär. Till slut spricker dock bubblan och allt kommer upp till ytan.

Som ni hör så händer det massor av saker hela tiden i serien och det blir lite seriens fall också. Det händer så mycket att det känns som man velat utsätta karaktärerna för allt och lite till, helst på en och samma gång. Det känns helt enkelt inte rimligt att så här mycket händer en enda familj. Jag tycker man skulle tonat ner det lite, stannat lite längre i händelserna och på så vis fått lite mer djup i det som händer. Nu är det kris på kris på kris och man tänker nästan inte på att det sker.

Dessutom tappar man en del trovärdighet i och med att allt händer så fort. Ena stunden vill två i familjen döda varandra (bokstavligt talat) och i nästa jobbar de tillsammans med ett framträdande. Som tittare känns detta bara överdrivet och väldigt ytligt. Två andra briser hittar jag också i serien. Den första är att Cookie (Taraji P. Henson) fortfarande är för mycket. Hon är högljudd, flamsig och helt enkelt överallt. Hon känns, som jag sa redan i recensionen av första säsongen, som lite av en karikatyr i stället för en karaktär.

Det andra är all musik. Detta är högst personlig men jag är lite allergisk mot för mycket sång och dans. Serien "Fame" där alla ställde sig upp och helt spontant dansade helt i synk med varandra ger mig fortfarande gåshud (på ett negativt sätt) och lite så blir det här. De vill säga så mycket via musiken att det går till överdrift. Men som sagt, det är jag och trots allt vill jag ju se serien …


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet handlar mycket om musiken. Vi får höra hela låtar, se hela framträdanden, se musikvideos och så vidare och så vidare men mitt i all denna musik finns också några korta filmsnuttar om hur man spelade in serien och de är värda att se.


TRE SAKER

1. Empires logga ändras i inledningen av några avsnitt. Ni förstår varför när ni ser den.

2. All musik i serien är skriven exklusivt för den.

3. En tredje säsong visas nu på TV i USA.


HANS-ÅKE LILJA (2016-10-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2016
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Uncut music performance, Empire around the globe: USO tour, Studio sessions, Freda Gats music video and The look for Empire
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA