Kärlek och en ny partner

FILMEN

Säsong 9 inleds mörkt. Danny som försvann i slutet av förra säsongen hittas död. Sipowicz och gänget vänder upp och ner på New York för att få fast den skyldige. I sitt sökande får de hjälp av John Clark Jr från narkotikaroteln. Han tas även in för att fylla upp nu när man är en man kort. Dannys död innebär ju att Sipowicz behöver en ny partner och det faller sig så att John är öppen för att byta avdelning och han blir Sipowicz nya partner. Alla som sett serien så här långt vet ju att Sipowicz inte har lätt för förändringar och det gäller även här. Men snart har det lagt sig och de två fungerar perfekt ihop. Sipowicz som den äldre erfarne och John som det yngre oerfarne. En perfekt kombination.

Det finns dock orosmoln på himlen. Sipowicz och John Clark Jrs pappa John Clark Sr känner varandra och tyvärr gillar de inte alls varandra. Det går till och med så långt att John Sr kastar ut John Jr för att han vägrar byta station.

I slutet av säsong 8 fick vi även se hur Eddie Gibson gick in och tog Dianes plats. Nu visar det sig att han inte alls passar in på stationen eller i gruppen. Han behandlar först Connie nedvärderande och sen sabbar han för John och Sipowicz. Till slut finns det inget att göra än att peta bort honom. In kommer Rita Ortiz som tillsammans med Connie bildar ett tredje par. De andra är naturligtvis Sipowicz och John samt Baldwin Jones och Greg Medavoy.

Säsong 9 utspelar sig direkt efter 9-11. Lite intressant är det att notera att säsongen hade premiär 6 november 2001 vilket borde betyda att 9-11 inte hade hänt när man började spela in säsongen och att de referenser som gjordes till händelsen spelats in senare och lagts in i avsnittet. Imponerande att man är så up-to-date.

Mitt i allt detta börjar dessutom Sipowicz och Connie se mer och mer av varandra och till slut så står det bortom allt tvivel att de fallit för varandra. Återigen får vi se den osäkre Sipowicz som vill hålla det hemligt och som tycker han är för gammal för Connie. Men allt löser sig…verkar det i alla fall som.


EXTRAMATERIALET

Bilder från säsongen bjuds vi på.


TRE SAKER

1. En person i serien blir gravid under säsongen. En annan skiljer sig. En annan får ärva.

2. Jag gillar Sipowicz när han är osäker.

3. John spelas av Mark-Paul Gosselaar och han gör det förbaskat bra! En del känner kanske igen honom från "Pang i plugget".


HANS-ÅKE LILJA (2013-03-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: Freemantle
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital
Bild: 1.33:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA