En stark säsong inför upploppet

FILMEN

Näst sista säsongen av "På spaning i New York" är en händelserik säsong. Bland annat dyker en gammal bekant upp igen. Dianne Russel som jobbade på stationen tidigare dyker upp i några avsnitt då ett fall hon jobbar med kopplas samman med ett som John och Sipowicz jobbar med. Allt är dock inte bra med Dianne. Hon har hittat knöl i bröstet och är rädd att hon fått cancer som sin mamma och på grund av detta dricker hon igen. Det är kul att se Dianne igen men jag tycker Kim Delaney som spelar henne gör ett sämre jobb nu än när hon var med i serien.

Men innan dess får vi naturligtvis upplösningen från förra säsongen som slutade med att kaptenen Rodriguez blev skjuten. Han överlever och den andra polisen, som för övrigt jobbade med att granska andra poliser ställs inför rätta. Utgången blir inte vad Rodriguez önskat och är en del i att han lämnar serien efter avsnitt 13. In i hans ställe kommer Eddie Gibson som vi sett sporadiskt i tidigare avsnitt.

För Connie blir det en extra händelserik säsong. Hon upptäcker att hon är gravid med Sipowicz barn, hon gifter sig med honom, hon handfängslas till en självmordsbombare och det hela slutar med att hon går på mammaledighet i avsnitt 14. Och det är faktiskt det sista vi ser av Connie i serien. Hon försvinner ur serien och varje gång hon nämns så är hon kvar uppe i lägenheten eller på sjukhuset.

I och med att Connie försvinner blir det en öppning för en ny polis att kliva in och först in är Stan Hatcher. En person som redan från början hamnar på kollisionskurs med Sipowicz när det visar sig att han är en dålig polis som bara fått jobbet för att han är brorson till personalchefen. Han blir inte långvarig. Han ersätts av Kelly Ronson som får slutföra säsongen som Ortiz kollega.

John å sin sida har problem med sin flickvän doktor Jennifer Devlin. Hon uppträder irrationellt och John förstår att något är galet. Han inser dock lite för sent hur galet det är... Baldwin hamnar mitt i ett familjedrama där mannen misstänks ha dödat sin fru och nu står deras son utan båda föräldrarna. Baldwin kan relatera till sonen Michaels situation från när han själv var ung och tar honom under sina vingar. Den enda som inte får något större utrymme den här säsongen är Medavoy. Han hänger liksom mest bara med. Ortiz är också relativt anonym men hon får lite nya partners att jobba med så där händer det i alla fall lite.

Säsongen står sig bra i jämförelse med tidigare säsonger. Det händer mycket och handlingen hålls fräsch. Vi serveras dessutom fler fall som spänner över flera avsnitt och det gillar jag. Då ges manusförfattarna tid att fördjupa historien och ge dem mer tyngd. Som sagt, en riktigt stark säsong där det händer mycket och det är med sorg jag nu inser att det bara finns en säsong kvar av denna underbara serie.


EXTRAMATERIALET

Bilder från säsongen är allt vi bjuds på.


TRE SAKER

1. Just ja, Sipowicz och Connie får en son, Matt.

2. Jag får känslan av att man inte riktigt visste vad man skulle göra när Charlotte Ross (Connie) hoppade av och att det är därför som det är lite skakigt men hennes ersättare. Nu löste man det dock på ett bra sätt.

3. Många karaktärer försvann den här säsongen och jag hoppas verkligen att det inte påverkar nästa negativt.


HANS-ÅKE LILJA (2013-05-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: Freemantle
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital
Bild: 1.33:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA