Seagal som Punisher. Typ.

FILMEN

Fullständigt oväntat spelar Steven Seagal en före detta elitsoldat i sin senaste lågbudgetrulle. Det är sant! Jag hade aldrig kunnat gissa det. Nåväl, här har det slagit slint i huvudet på honom efter sin familjs död och han bestämmer sig för att ta kål på varenda skurk i staden. När kriminalinspektör Peterson undersöker den senaste skurkmassakern, så dyker FBI-agenten Porter (Craig Sheffer, "Nightbreed") upp och namnger Seagal som den skyldige. Porter är förstås Seagals gamla soldatkompis, och så vidare.

Eftersom du inte ska se den här filmen, så berättar jag nu att man snart inser att filmen tror sig vara väldigt smart. Vändningen som kommer sent i filmen fattar man ganska snabbt, då ingen annan än Porter någonsin faktiskt ser Seagal någonstans. Sen kan du räkna ut resten själv med arslet. Eller kan du...?

Actionscenerna hade faktiskt inte varit så dumma, om det inte vore för att de är sprängfyllda med riktigt uselt datoranimerat blod. Det är så otroligt tydligt att varenda blodsprut är pålagt i efterhand att det faktiskt är rent patetiskt. Det stör något oerhört och tillsammans med den trötta storyn och utdragna slowmotionklipp från strippklubbar gör att en rekommendation av denna film är omöjlig.

Är du ett Seagal-fan (och vem fasen är det på 2000-talet?) så kan jag ändå inte stoppa dig, men ni andra kanske kan välja något annat att se på.


EXTRAMATERIALET

Trailers för andra filmer.


TRE SAKER

1. Varför har Seagal alltid färgade glasögon i alla sina filmer?

2. De som spelar nyhetsuppläsarna i TV-klippen man får se är möjligen de sämsta skådespelarna jag sett.

3. Om man blir skjuten rakt genom handen, så behöver man bara lite lätt bandagering. Det gör inte nämnvärt ont.


HENRIK ANDERSSON (2016-11-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KOMEDIERNA