Mammas gosse för tredje gången

FILMEN

Norman Bates är här igen och under denna den tredje säsongen av "Bates Motel" börjar man märka lite var åt det lutar. Norman börjar här visa sin galenskap och hans besatthet av sin mor. Och jag antar att alla vet hur det kommer att sluta. Det kommer ju så småningom (förhoppningsvis) sluta där filmen "Psycho" börjar. Frågan är bara hur bra man lyckas sy ihop det. Det är redan klart att serien blir fem säsonger vilket alltså betyder att det nu finns två säsonger (20 avsnitt) kvar att se innan man är framme vid övergången till filmen.

Men som sagt märker man redan här vartåt det barkar. Och det som gör serien extra intressant är just att vi vet hur den kommer sluta. Men vad händer med Normans bror Dylan? Vad händer med Emma? I filmerna har han ju ingen släkt, ingen som hjälper honom driva motellet. Vart tar de vägen? Ja det får vi inga svar på här men var så säker på att det kommer.

Det som jag inte riktigt gillar är att man utvidgat storyn så mycket som man har. Det händer så mycket annat som inte direkt påverkar Norman. Vi har en mäktig innevånare i staden som styr efter egna önskemål. Vi har en sheriff som balanserar på gränsen mellan att vara ärlig och korrupt. Och jag förstår att man måste fylla ut serien med detta, men nja, det blir lite för mycket och tar bort fokus från Norman. Det är ju trots allt hans historia man vill höra.

Men serien håller och är mycket underhållande. Och personligen ser jag verkligen fram emot hur de ska väva samman den med filmen. Kanske ska man se om filmen direkt efter serien? Och de tre uppföljarna som finns? Och den TV-film som handlar om hur Norman blev Norman? Men vänta det har vi ju just sett här… Nåja vi får väl se klart alla fem säsonger av serien först och se vart vi går därifrån.


EXTRAMATERIALET

En kortare dokumentär om hur man förvandlar Norman till Norma bjuds vi på och dessutom lite borttagna scener. Lite tunt om ni frågar mig. Jag hade gärna sett lite mer bakom kulisserna.


TRE SAKER

1. Skulle ni ha vägarna förbi Bates Motel är lösenordet till deras wifi MOTHER.

2. Det är intressant att se hur de designat huset. Känns som om planritningen stämmer väldigt bra med hur det såg ut i "Psycho".

3. Freddie Highmore är underbar som Norman.


HANS-ÅKE LILJA (2017-04-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA