Hur många gånger kan en hund återfödas?

FILMEN

I "A Dog’s Purpose" får vi följa hunden Bailey/Buddy/Tino/Ellie. Han/hon är samma hund i grund och botten, men återföds om och om igen. Som Bailey har han pojken Ethan som husse och genom de andra liven minns "hunden" Ethan och när han sen som sista versionen av sig själv hittar tillbaka till en vuxen version av Ethan är cirkeln sluten. Bailey har, enligt honom själv, hittat meningen med att vara hund.

Filmen är en trevlig komedi som lockar till en hel del skratt men även eftertanke och emellanåt är den faktiskt lite sorglig också. Speciellt som "hunden" ju faktiskt dör varje gång den ska återfödas. Att kalla den för förutsägbar är definitivt inte någon överdrift och även om sådant är lite trist så fungerar det rätt bra här. Man står liksom ut med det. Men det råder aldrig något tvivel om vad som ska hända och som sagt, man blir inte besviken. Filmen levererar det den ska leverera och anledningen till att jag tycker det är lite "sliskigt" emellanåt är att jag inte är så jätteförtjust i att allt slutar lyckligt. Men gillar man det blir man nöjd här.

Och filmen framför en intressant tanke. Tänk om det är så att våra husdjur faktiskt återföds? Det vore ju rätt trevligt om man lyckades få samma hund igen fast som en annan ras eller hur? Tänk på all träning man skulle slippa göra om gång efter gång. Eller, ja, det kanske vore lite trist också.

Hur som helst är filmen underhållande, rolig och lite sorglig. Den innehåller mycket och något för de flesta. Man kan se den själv eller tillsammans med familjen. Regissören Lasse Hallström har gjort ett bra jobb.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Regissören Lasse Hallström var mäkta förbannat på Nordisk Film för att man inte trodde tillräckligt på filmen för att låta den gå upp på biograferna.

2. Filmen bygger på W. Bruce Camerons bästsäljande bok.

3. Josh Gad har en mycket behaglig hundröst…


HANS-ÅKE LILJA (2017-05-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA