En sista omgång kontrollerat kaos

FILMEN

Hanna, Marnie, Jessa och Shoshanna är tillbaka för sista gången. Denna den sjätte säsongen av serien "Girls" blir den sista och även om jag tror att man kunnat köra på i någon/några säsonger till så tror jag ändå att detta är ett rätt smart drag. Att sluta medan man är på topp.

Att serien hela tiden handlat om Hanna kan inte ha undgått någon men här blir det extra tydligt. Det är hon som får det största avslutet. De andras framtider är lite osäkra när eftertexten på sista avsnittet rullar. Det största för Hanna är att hon blir gravid. Ska hon behålla barnet eller göra abort? Ska hon blanda in pappan eller uppfostra barnet själv…om hon behåller det? Svåra beslut och både hennes mamma och Marnie försöker hjälpa men ni som känner Hanna vet att hon sällan är mottaglig för hjälp.

När det gäller de andra tjejerna (och killarna) så kämpar de som vanligt på med sina problem. Marnie försöker skilja sig så värdigt som det går med Desi men han är som vanligt svår att tas med. Dessutom visar det sig att han knarkat under deras äktenskap och nu är beroende. Shoshanna hittar kärleken och Jessa tror sig ha hittat den i Adam för att sen upptäcka att han kanske inte ser det på samma sätt.

Som sagt så kämpar de på som vanligt. När så slutet kommer så är det inte ett definitivt slut. Man skulle lätt kunna köra ytterligare en säsong om några år om man så önskar. De allra flesta känns rätt nöjda med sin tillvaro…eller i alla fall så nöjda men kan vara när det gäller det här gänget och jag tycker man avslutar serien på ett bra sätt.


EXTRAMATERIALET

Vi får en massa extramaterial på denna utgåva och mest intressant är farväldokumentären i två delar. Här får vi se allt från auditions till gästskådespelare, från kläder till kroppsfixeringen. I stort sett alla inblandade får komma till tals och berätta hur de kom med i serien, vad deras karaktär betytt och gjort samt vad de tycker om de andra. En ordentlig genomgång av serien med andra ord.

Bland det andra finns lite smådokumentärer om avsnitten, favoritscener och kommentarer.


TRE SAKER

1. Jag tycker det vore kul om det kom en säsong till om kanske en fem år eller så.

2. Jag saknar lite att man inte får se mer av vad som händer med Adam.

3. Hannas rumskompis Elijah är lite av en favorit.


HANS-ÅKE LILJA (2017-08-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2017
Bolag: Warner Home Video
Tema: Kompletta tv-serier, HBO-original
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Enjoy a goodbye to Girls: Extended cut - a special version of the series finale - and an exclusive audio commentary. Get inside the episodes & Favourite moment.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA