Vissa beslut ångrar man...

FILMEN

Hur lång tid tar det att fatta ett dåligt beslut? I den här serien tar det sju sekunder. Det är den tiden på vilken Peter Jablonski fattar sitt dåliga beslut. Av misstag råkar han köra på en ung pojke, Brenton Butler, med bilen. På inrådan från några kollegor lämnar han platsen medan kollegorna undanröjer eventuella spår. Nu måste Peter bara lära sig leva med det han gjort. Inte helt lätt, men det faktum att han senare samma dag blir pappa för första gången underlättar. Vad Peter och kollegorna inte räknat med är en åklagare, KJ Harper, och en envis polis, Joe "Fish" Rinaldi. De ger sig den på att de ska lösa mysteriet med vem som körde på Brenton.

Detta är en TV-serie i tio avsnitt och säsongen fortsätter sen med att vi får följa poliserna, åklagaren, Peter och hans familj samt Brentons familj i deras sökande efter vad som hände, hur man kan gå vidare och vad som är det rätta att göra. Jag gillar att detta är den typ av serie där vi som tittare vet precis vad som hänt och får se hur de inblandade reagerar efter att det som hänt har skett. Vi behöver inte sitta och gissa vem som gjorde vad. Här vet vi precis. Sen kan jag tycka att det kanske blir lite väl genomskinligt ibland. Att de inblandade borde förstå snabbare och lättare, men samtidigt gäller det att bygga upp en spänning.

Skådespelarinsatserna lämnar inget att klaga på. Alla inblandade gör riktigt bra ifrån sig. Som Brentons mamma ser vi Regina King som vi tidigare sett i "American Crime". Övriga skådespelare är för mig okända men det ser jag snarare som positivt. Jag gillar när en skådespelare är bra och man inte kopplar samman honom eller henne med någon tidigare roll.

Som sagt är detta säsong ett och huruvida det blir fler säsonger vet jag inte men om det blir det utgår jag ifrån att det då kommer bli en fristående säsong som på sin höjd har några kopplingar till den första. Men det återstår att se. Min rekommendation nu är att ni ser säsong ett.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite trist roll för Daykwon Gaines som spelar Brenton. Han är mest död i hela serien.

2. Inga uppgifter finns som sagt om en andra säsong men sker den hoppas jag KJ och Fish är med.

3. De tio avsnitten varierar rätt mycket i längd. Det tyder på att man fått utrymme att göra avsnitten så långa som de kräver. Bra!


HANS-ÅKE LILJA (2018-04-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2018
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA