”Mitt kök ser ut som insidan en haj!”

FILMEN

Dags för säsong två av "Santa Clarita Diet" och Sheila (Drew Barrymore), Joel (Timothy Olyphant), dottern Abby (Liv Hewson) och grannen Eric (Skyler Gisondo) är lika bra som jag minns dem. Sheila är fortfarande en zombie och de andra försöker fortfarande hjälpa henne. Och den här gången lyckas de faktiskt - till en viss del.

Eric kommer nämligen på att spyan från en serb innehåller ett serum som stoppar Sheilas förvandling till en zombie. Det hjälper henne inte att bli frisk, men hon stannar i sin zombieutveckling. Nästa steg blir att hitta ursprunget till smittan och på så vis rädda världen.

Polisen i huset bredvid börjar dock komma dem på spåren och hon är typen som inte ger med sig. Sheila och Joel försöker få henne på andra tankar med det är lättare sagt än gjort. Frågan är vad de kan göra i stället? Ge upp? Fly? Döda och äta henne? Många frågor blir det under säsongen och som vanligt handskas paret med det på sitt nervösa och totalt misstänksamma sätt.

Mitt i allt detta kastar man in fler zombies, musslor, jobbproblem och grannar som är lika tröga som nyfikna. Allt detta blir en bra mix och "Santa Clarita Diet" känns lika fräsch som under första säsongen. Den är rolig och dråplig och naturligtvis totalt överdriven men på ett kul sätt. Man ska se den som en komedi och inte något större inlägg i zombiegenren för det kan vi konstatera, serien bryter mot fler zombieregler än den följer.

Men det gör inget. Jag gillar serien och ser redan fram emot den tredje säsong som jag hoppas Netflix snart ska utannonsera.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. "Mitt kök ser ut som insidan på en haj!" säger Joel i ett av avsnitten.

2. Karaktären Gary West från säsong ett dyker upp i en liten "huvud"-roll.

3. Även säsong två har tio avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2018-04-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2018
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA