Samma sak om och om igen…

FILMEN

På den andra DVD:n från säsong ett får vi sex avsnitt och tyvärr kan jag inte annat än gissa att man delat upp säsong ett på två utgåvor enbart för att tjäna lite extra pengar på det. Det står till och med på volym två:s skiva att det är "volym 1 disk 2" vilket tyder på att de från början var skiva ett och två i en dubbelutgåva.

Hur som helst får vi här alltså sex avsnitt och de går på i samma stil som tidigare. Det enda avsnittet som utmärker sig lite är det där Jay råkar fyra av minnesförlustpinnen så att Kay tappar allt minne av de senaste 25 åren.

Vad som känns lite trist är att Jay hela tiden är den okunniga och att han aldrig lär sig. Det funkar rätt bra i början av säsongen men karaktären utvecklas inte en millimeter. Kanske är det så med tecknade serier att man behandlar varje avsnitt som om det vore det enda och inte som om det är en del i något större?

Tyvärr känner man sig ganska trött på dessa figurer och deras försök att rädda jorden långt innan man nått sista avsnittet. Avsnitten är alldeles för lika och deras försök till att vara roliga, ofta på Jays bekostnad blir så tröttsamt att man inte ens orkar le på slutet.

Precis som på den första delen av säsong ett händer det inte heller här något direkt revolutionerande som tar upp serien i samma nivå som filmerna. Det mest överraskande med "Men In Black: The Animated Series" är att det visades fyra säsonger av den i USA…


EXTRAMATERIALET

DVD:n saknar extramaterial


TRE SAKER

1. På omslaget till DVD:n har man en annan ordning på avsnitten än hur de faktiskt ligger på DVD:n. Dessutom fattas ett avsnitt.

2. I första säsongen är det Ed O'Ross som ger röst åt Kay medan det i de andra är det Gregg Berger.

3. Säsong ett, två och fyra innehöll 13 avsnitt var medan säsong tre hade ett mer, 14.


HANS-ÅKE LILJA (2007-10-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Sony
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (10/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA