Fighten går vidare med skyhöga insatser

FILMEN

Säsong tre av "Billions" tar vid där säsong två slutade och Chuck och Ax fightas återigen med varandra. Båda gör vad de kan för att sätta dit den andra och de skyr inga medel. Men den här gången är det lite annorlunda. Den enda person som de båda bryr sig om hamnar nämligen mitt emellan och riskerar att råka väldigt illa ut. Jag talar förstås om Wendy, Chucks fru och Ax personliga rådgivare. Denna något oväntade utveckling leder nämligen till att de två tvingas samarbeta för att rädda Wendy…om det inte redan är försent.

Som vanligt är serien full av intriger och folk som lurar den ena efter den andra. Inget är heligt. Man gör det man måste. Men ibland blåser man fel personer, något som både Chuck och Ax får erfara den här gången. De blir båda straffade hårt. Jag tänker inte gå in på detaljer då det skulle förstöra upplevelsen för er men jag gillar utfallet. Det är oväntat men samtidigt så rätt. Bra manusarbete när det är som bäst.

Som jag önskade förra säsongen får vi se en hel del av både Taylor och Wags i säsong tre och de är precis lika bra som jag förväntat mig. Wags är sådär obehagligt arrogant och grov i munnen som han ska vara och Taylor så skärpt men samtidigt osäker som jag förväntar mig. Ax och Chuck är visserligen seriens huvudrollsinnehavare men det går inte att bortse från Wags och Taylor. De är otroligt viktiga brickor i spelet vi ser.

Malin Åkerman i rollen som Ax fru Lara får dock ta ett steg bakåt denna säsong. Hon är inte med så mycket som man skulle kunna önska men så blir det ibland och det finns en naturlig förklaring till det. Det enda jag kan ha lite svaga invändningar emot är hur det under senare halvan av säsongen känns lite som två serier i en. Chuck och Ax liv är inte så sammanvävda utan de har båda sina egna problem och interagerar inte så mycket. Känns lite tomt. Inte så det är någon fara men jag reagerade på det när jag såg avsnitten. Men å andra sidan kanske de behöver lite tid ifrån varandra också?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Glädjande är att serien kommer tillbaks med en fjärde säsong under 2019.

2. I svenska översättningen kallar man Taylor för "hen" och den amerikanske versionen av "hen" är "them" vilket var nytt för mig.

3. Ben Kim, en av de anställda på Ax Corp. får stå för säsongens humorinslag…


HANS-ÅKE LILJA (2018-07-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2018
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA