Säsongen regnet försvann

FILMEN

Den andra säsongen tar vid ungefär där den första slutar och vi får återigen möta Simone, hennes bror Rasmus, Martin och Patrick samt Jean och Lea. De är nu på flykt från Apollo som jagar Rasmus för att få fram ett botemedel. Under sin flykt hittar de en annan grupp som påstår sig forska om viruset och att de faktiskt är på väg att få fram resultat. Gruppen med Simone i spetsen väljer att tro på dem och de försöker nu med viruset i Rasmus kropp få fram ett botemedel.

Samtidigt gör Apollo och de elaka människorna allt de kan för att hitta dem. Nu vet jag inte om det är medvetet att de elaka är svenskar eller om det är slumpen men så är det i alla fall här. Tyvärr är det även de svenska skådespelarna som är seriens svaghet. De gör inte det mest stabila intrycket och känns lite som stereotyper på skurkar vi sett i amerikanska filmer vilket gör dem lite trista.

Men annars fungerar serien även om själva regnet verkar ha upphört. Jag tror inte att det regnar en enda gång under säsongen förutom i tillbakablickar. Kanske har det regnat färdigt eller så råkar våra hjältar vara inomhus varje gång men det spelar mindre roll. Nu är det ett vaccin och att bota Rasmus som gäller. Frågan är bara om det går utan att Rasmus stryker med. Gruppen har sex avsnitt på sig att hitta en lösning...


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det lär garanterat komma en säsong 3.

2. Rasmus får verkligen spela ut under säsongen och jag gillar det.

3. Jean får spela lite galning och han gör det med blandad framgång. Inte jätteövertygande alltid tyvärr.


HANS-ÅKE LILJA (2019-06-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
THRILLERNA