En platt blandning av olika genrer

FILMEN

Ordningsam, skötsam och en bra student, det är Molly på dagen. Sexig, vågad och prostituerad, det är Molly, eller Angel som hon också kallar sig, på natten. Molly är endast 15 år men har redan gått på gatan i tre års tid utan att någon kommit på henne. På dagen sköter hon sitt skolarbete galant och ger ingen anledning att tro att hon är något annat än en vanlig 15-åring.

Molly lever dock farligt. En seriemördare härjar nämligen på Sunset Boulevard och han har redan mördat flera av hennes vänner. Efter att Molly sett honom gå iväg med en av dem identifierar hon honom i en poliskonfrontation. Han lyckas dock komma undan och nu är han ute efter Molly.

Upplägget för filmen är bra men tyvärr slarvar man bort det lite i och med att man inte riktigt håller sig till det man bestämt sig för att göra. När man skrev manuset verkar man fått idén att grundstoryn inte skulle hålla. Man har därför slängt in en massa karaktärer som är så överdrivna att de blir karikatyrer av sig själva.

Vi har den medelålders mannen som lever som transvestit. Vi har den gamle mannen som lever på att berätta om hur han i sin ungdom arbetade som stuntman i Hollywood och vi har den lite galne vicevärden. Alla lever de i en lycklig familj men tyvärr blir det lite för mycket, lite för överdrivet.

Sen verkar man även ha lite svårt att bestämma sig för vilken genre man vill hålla sig inom. Dels har vi själva historien med Angel och hennes hemförhållanden som mest är ett sorgligt drama. Dels har vi Mollys vistelse i skolan som på det hela är lite som en typisk collegefilm med de tuffa killarna som vill få tjejerna i säng och sist men inte minst har vi de komiska inslagen i filmen. Vi får bland annat en dödsscen som borde vara hur sorglig som helst men som här nu bara skämtas bort i och med att den döende drar en massa one-liners innan han dör.

Nu ska det också nämnas att "Angel" är från 1984 och att den förmodligen fungerade bättre då än vad den gör dag. Men, idag faller den platt och lämnar inte direkt något bestående intryck.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är imponerande för en film som är så pass gammal som "Angel" ändå är. Vi får två olika trailers till filmen och vi bjuds dessutom på trailers till de två uppföljarna som gjordes.

Dessutom får vi lite trivia om filmen, om huvudrollsinnehaverskan Donna Wilkes, bortklippta scener och ett bildgalleri.


TRE SAKER

1. Det gjordes tre uppföljare till "Angel". Dels "Avenging Angel" och dels "Angel 3: The Final Chapter" och " Angel 4: Undercover".

2. När tvåan skulle spelas in ville regissören av någon anledning inte att Donna Wilkes återigen skulle spela rollen som Angel. Rollen gick därför till Betsy Russell som ersattes av Mitzi Kapture i trean som i sin tur ersattes av Darlene Vogel fjärde filmen.

3. När jag ser filmen idag slås jag av hur mycket naket det faktiskt är i den. Idag är det inget man direkt höjer på ögonbrynen åt men 1984 måste det ändå väckt viss uppmärksamhet.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Studio S
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Trivia om filmen, Biografi och filmografi med Donna Wilkes, Bortklippta scener, Bildgalleri, Två originaltrailers, Trailer till "Avenging Angel" och Trailer till "Angel III: The Final Chapter"
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (10/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA