Ät dom, ät dom, ät dom

FILMEN

Ibland när man ser en film så blir man ordentligt frustrerad över hur dumt karaktärerna beter sig. Ofta kan man bara skratta lite åt det och sen titta vidare men ibland så fastnar dumheten och man kan inte tänka på annat än hur dumma de är under resten av filmen. "Crawl" tillhör det senare. I en ganska tidig scen ska huvudpersonen, Haley, ta sig från punkt A (som är säker) till punkt B (som inte är säker) för att hämta en telefon. Hon ska sen tillbaka till punkt A för att använda den. Men så när hon kommer till punkt B börjar hon ringa i stället för att sätta sig i säkerhet vilket inte är så lyckat. Idiotiskt. Och det är bara ett exempel av många.

I övrigt så handlar filmen om två personer, Haley och hennes pappa Dave, som blir instängda i en källare under en orkan. Källaren tar in vatten och två jättealligatorer söker också skydd där. Haley och Dave måste nu hitta ett sätt att ta sig ut innan de drunknar eller blir uppätna. Upplägget är intressant men man lyckas tyvärr inte genomföra det. Mycket för att både Haley och Dave beter sig som idioter och man bara sitter och hoppas att de ska bli uppätna. Jag kommer på mig själv att viska "ät dom, ät dom, ät dom" när de jagas mellan rummen i källaren.

I övrigt är filmen en typisk djurskräckis där djuren gör lite som de vill medan personerna runt omkring inte fattar ett smack förrän det är för sent och de är mer eller mindre uppätna. Men sen finns det naturligtvis de (här Haley och Dave) som tål hur mycket som helst. Haley som visserligen är en duktig tävlingssimmerska lyckas till exempel simma ifrån en alligator med en arm och ett ben som nästan tuggats av. Hur realistiskt är det?

"Crawl" är en riktigt usel film som är slarvigt gjord med dåliga skådespelarinsatser och dålig regi. Kanske om man har inställningen att man ska se en komedi kan man tycka att den är lite underhållande. I annat fall tycker jag ni kan skippa den helt.


EXTRAMATERIALET

Vi får se hur man spelade in filmen, hur man gjorde alligatorerna (intressant) och lite borttagna scener. Dessutom får vi sen en animerad (så som man gör innan man spelar in en scen) version av en alternativ öppningsscen som kan vara det bästa med hela filmen. Här ser vi hur en familj på fyra flyr men till slut blir alligatormat. Synd att man inte filmade den.


TRE SAKER

1. Ytterligare en idiotisk grej. Hur många facetimar med sin syster i ett offentligt omklädningsrum medan man själv och andra byter om?

2. När Haley ska åka till sin pappa varnas hon för att det är omöjligt att ta sig fram men om det inte är värre än vad vi ser så känns det lite överdrivet…

3. Lite oväntat har filmen inte mer än fem dödsfall…


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Paramount
Tema: Djurskräck
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Alternate opening, deleted and extended scenes and more...
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
KOMEDIERNA