En minst sagt udda bröllopsnatt

FILMEN

Att gifta sig kan vara nervöst, det vet alla som gjort det. Att gifta sig hos sin blivande mans föräldrar, som bor i en lyxkåk och är rika som troll kan vara än mer nervöst. När de dessutom envist hävdar att du måste spela ett spel med hela tjocka släkten vid midnatt på din brölloppsdag då blir man mer än nervös. Men Grace spelar med hur konstigt hon än tycker det är. Familjen har ju ändå blivit rika på att tillverka spel så det finns kanske en viss udda logik i det hela... Grace får som ny i släkten avgöra vilket spel det ska bli genom att dra ett kort. Det kan bli schack eller en rad andra brädspel men Grace drar inget av dem. Hon drar kurragömma...

Detta är upplägget på filmen "Ready or not" och det ska visa sig att kurragömma hos familjen Le Domas inte är någon lek. Här är det på liv och död och resten av familjen måste nu döda Grace innan solen går upp för att inte själva dö en plågsam död...enligt legenden.

Jag gillar upplägget och jag gillar hur man gjort filmen. Den är så där lagom överdriven. Sen är det lite uppfriskande att se många jaga en i stället för som det brukar vara, en galning som jagar en grupp, ofta ungdomar. Skådespeleriet är inget att klaga på och detsamma gäller även specialeffekterna och fantasin när det gäller att ha ihjäl folk. Sen går man även lite bananas i slutet av filmen och det gillar jag.


EXTRAMATERIALET

Vi får en ganska heltäckande dokumentär där vi får se hur man spelade in filmen, hur man tog fram de olika spelen som syns i filmen och så vidare. Vi får även gag reels och ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. Det är ganska hög bodycount i filmen.

2. Jag gillar spelen vi ser i filmen. Det vore kul att testa några av dem...

3. [SPOILER FÖR DE SOM SETT FILMEN - MARKERA FÖR ATT LÄSA] Hade det inte varit kul om även Grace hade förintats på slutet i och med att hon nu var ingift i släkten? [/SPOILER]


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: FOX
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Dokumentärer, Gag reels och kommentarspår.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA