En superb rollprestation av Elijah Wood

FILMEN

Filmen inleds med att vi ser Norval Greenwood vandra genom skogen med en stor resväska. Vi vet inte vad han håller på med eller vart han är på väg. Snart ska visa sig att han är på väg till sin pappa som bor mitt ute i ingenstans. Norvals pappa lämnade familjen när Norval var fem år. Nu 30 år senare vill han att han ska komma och besöka honom men han är väldigt otydlig om varför.

Norval väljer att komma och när han först träffar pappan är det som om han inte minns att han skrivit till honom…kanske beror det på att han tillbringar sin mesta tid med att dricka vin. Kanske är det även därför som han inte är så sugen på att förklara varför han ville att Norval skulle besöka honom…eller så ligger det något annat bakom.

Norval spelas perfekt av Elijah Wood. Han lyckas göra Norval till den misslyckade wannabe han är men aldrig skulle erkänna att han är. Han har fått till allt i rollen, hur han beter sig, hur han pratar och hur han ser ut. Jag gillar honom. Som hans pappa ser vi Stephen McHattie och även han gör rollen riktigt bra. Han är obehaglig och beter sig ganska ruttet för att just ha återförenats med sin son efter 30 år.

Filmen bjuder på en hel del oväntade twister. Jag förstod ganska tidigt att allt inte är som det ska men inte hur och jag måste erkänna att jag gillade upplägget. Sen går det inte att sticka under stol med att filmen förmodligen inte hade varit lika bra om det varit någon annan än Elijah Wood som spelade Norval. "Come to Daddy" är en thriller, men lockar även till en hel del skratt…


EXTRAMATERIALET

En trailer är allt vi får men det är glädjande att se att man inte avslöjar för mycket i den.


TRE SAKER

1. Filmen är ganska våldsam i vissa scener.

2. Lite underligt är det att Norval går genom skogen till pappans hus. Senare ser vi ju att det finns en väg som går nästan ända fram.

3. Man använder ganska ovanliga "vapen" i filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2020-02-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Njutafilms
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA