The bad boys are back…again

FILMEN

Bad boys, bad boys, whatcha gonna do,
whatcha gonna do when they come for you…


Ja vi känner alla igen låten och de flesta känner säkert även igen filmerna från 1995 och 2003 med Will Smith och Martin Lawrence som Mike och Marcus. Nu har det blivit dags igen, 17 år sedan sist, och den här gången vill Marcus lägga av som polis, pensionera sig och tillbringa tid med sitt nyfödda barnbarn. Mike har inga planer på att lägga av och än mindre så när han utsätts för ett mordförsök. Han måste nu ta reda på vem som försöker mörda honom och varför. Marcus är fortfarande osäker på om han vill fortsätta men naturligtvis gör han det. Det hade ju knappast blivit någon film om bara en av dem var med eller hur?

Fungerar det då att återuppliva dessa två karaktärer 17 år efter senaste filmen och hela 25 år efter den första? Jo, faktiskt så gör det det. Will Smith känns knappt som han åldrats alls. Martin Lawrence är det lite lättare att se att det gått några år på, men båda två fungerar fortfarande och de är samma obekymrade, skämtande killar i dag som 1995.

Gillar man de första filmerna kommer detta bli ett glatt återseende och tycker man att de spelar över i de två första filmerna kommer man med andra ord tycka att de gör det även här och visst, ibland blir det lite överspelat, men det köper man ändå. Man får ta det lite för vad det är helt enkelt och då fungerar det. Nu är frågan bara om det fungerar så bra att vi snart har en film till…


EXTRAMATERIALET

Vi får en hel del dokumentärer som visar hur inspelningen gick till och hur man fick till scenerna i filmen. Vi får även höra mer om hur diskussionerna gick om att dra igång filmserien igen och hur man skulle återuppleva karaktärerna för att det skulle fungera. Sen får vi naturligtvis även bortklippta och förlängda scener samt tagningar som man fått göra om för att någon börjar skratta.


TRE SAKER

1. Michael Bay som gjorde de två första filmerna regisserar inte denna, men gör en cameo som präst och naturligtvis regisserade han scenen själv.

2. Första gången någon nämnde en tredje film officiellt var 2013 när Martin Lawrence nämnde det hos Conan O’Brien.

3. Detta är den första filmen i serien där Smiths namn kommer före Lawrence. Tidigare har de haft samma status…


HANS-ÅKE LILJA (2020-06-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Extended & Alternate scenes, Outtakes & Bloopers, Ride or die and more featurets
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA