En slafskomedi när den är som bäst

FILMEN

"Yummy" är lite som titeln antyder en blandning mellan komedi och skräck. Vi får å ena sidan se zombies som både dör och dödas på de mest uppfinningsrika sätt samtidigt som vi får se hur huvudpersonen lyckas slå i huvudet på de mest dråpliga sätten. Man blandar alltså friskt. Och det fungerar om det är en lite skruvad skräckis man är ute efter. Vill man bli skrämd är detta inte rätt film.

Handlingen kretsar kring en mor och en dotter som tillsammans med dotterns pojkvän lägger in sig på en klinik för att uträtta diverse skönhetsoperationer. Dottern ska förminska sina bröst vilket till en början förvånar doktorerna då de är vana med att förstora. Mamman ska få en fettsugning och pojkvännen är med som stöd.

Genom pojkvännens klantighet lyckas man dock släppa lös en patient som sjukhuset utfört diverse experiment på vilket gjort henne till en zombie och vips så börjar folk förvandlas till zombies.

Filmen är som sagt rolig samtidigt som den är slafsig. En slafskomedi skulle man kunna kalla den. Jag gillar den men inser samtidigt att man måste vara på rätt humör för att uppskatta den.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Man har fått till specialeffekterna ganska bra.

2. Förmodligen hade man inte någon jättestor budget för filmen.

3. Lite extra kul att det är en belgisk film.


HANS-ÅKE LILJA (2020-10-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin splatter
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Splatter
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Njutafilms
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (7/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA