En bra idé som blir en medioker film

FILMEN

"The Rental" handlar om Charlie, dennes flickvän Michelle, hans kollega Mina och hennes pojkvän Josh som dessutom är Charlies bror. Gruppen hyr en stuga för att fira att Charlie och Mina har ett bra år framför sig och sin firma. Exakt vad de ska göra som är så stort får vi inte veta men värt att fira är det tydligen. Personen som hyr ut huset heter Taylor och visar sig vara en obehaglig rasist som ingen i gruppen gillar, men de bestämmer sig hur som helst för att han inte ska få förstöra deras helg.

Första kvällen går åt att fira och redan där börjar det spåra ur och det ena leder till det andra. Morgonen kommer och det ska visa sig att den för med sig än mer problem. Jag ska inte gå in på allt här och spoila men det hela utvecklas till att någon försöker döda gruppen. Man gissar vem det är och jag tror inte jag gissade rätt. Det är nämligen lite luddigt på slutet om vem mördaren faktiskt är och vad hans motiv är, men jag tror att vi i slutet kan tolka det som att han bara är en pervers snubbe som gillar att se tjejer duscha. Detta är tydligen tillräckligt för att han även ska vilja döda dem.

Jag tror man hade en bra idé från början men det håller helt enkelt inte hela vägen. Slutet är bedrövligt och vägen dit är i bästa fall hyggligt. En bra idé som blir en medioker film får bli sammanfattningen.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Man kan konstatera att många av dem reagerar rätt konstigt på det som händer.

2. Jag har funderat men inte listat ut varför huset är upp och ner på omslaget…

3. Mördaren har tagit efter många andra filmmördare och bär mask. Här är den dock lite annorlunda…


HANS-ÅKE LILJA (2021-01-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: SF
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA