Liftaren tummar vidare

FILMEN

Så var det åter dags att följa den mystiske liftaren (Page Fletcher) på nya äventyr. Hans jeans är lika tajta och hans monologer lika vaga som förra gången, men tyvärr är de berättelser han bjuder på inte av samma klass som i "Volume 1".

"Volume 2" innehåller åtta samlade episoder av HBOs rysarserie, och dessvärre är hälften av dem rent skräp. Det börjar lovande med det smått komiska och kitschiga framtidsavsnittet "O.D. Feelin'", om ett paket knark som kommer på villovägar och orsakar ond bråd död hos alla som kommer i kontakt med det. Om du någon gång undrat hur "Escape from New York" hade sett ut som halvkass tv-serie, så har du svaret här. Som en bonus dyker Gene Simmons från Kiss upp som ond gangsterboss.

Nästa avsnitt, "True Believer" är även det helt okej när en plågad snut i form av Tom Skerritt ska gå till botten med en präst som begått självmord i ett skumt kloster, och episoden "The Curse" har en kul premiss och en slutscen med häftiga specialeffekter.

Min favorit är dock "Perfect order", som handlar om en pretentiös och sadistisk fotograf (Steve Inwood) och hans förhållande till en modell (Virginia Madsen) som desperat vill ha uppmärksamhet och berömmelse. Episoden verkar vara en satir över konstetablissemanget, och en scen där Inwoods karaktär öppnar eld mot besökarna på en utställning för att efteråt bortförklara det hela som någon sorts konstinstallation med stående ovationer som följd, är guld värd.

Resten av episoderna i "Volume 2" är inte mycket att orda om. De innehållar de typiska "Hitchhiker"-elementen: Billiga skrämseleffekter, överflödiga sexscener med en moraliserande historia i botten. Gillade du den första volymen kan det vara en bra idé att kolla upp denna, men förvänta dig inte riktigt lika hög kvalitet på avsnitten här.


EXTRAMATERIALET

Episoderna "True believer" och "The Curse" har försetts med kommentarspår.


TRE SAKER

1. I inledningen av "True believer" slår Tom Skerritt på radion, och får höra en av Gary Buseys monologer från episoden "W.G.O.D." från "Volume 1".

2. Jag hade gärna sett ett avsnitt som fokuserade på liftaren själv. Hans kringflackande liv känns många gånger mer spännande än de historier han presenterar.

3. Håll dig gärna långt borta från episoderna "Out of the night" och "Man of her dreams", för de är skrämmande dåliga.


JOEL FORNBRANT (2007-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (30/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA