Hunden, människans bästa vän eller?

FILMEN

Amy har en hemlighet som hon inte vet om hon ska berätta för sin blivande make John eller inte. Det är en äcklig hemlighet, en hemlighet hon skäms för. Det är något hon gjorde som ung och som hon nu skäms enormt över. Ändå har hon ett fruktansvärt stort behov av att berätta om det för John.

Det är nämligen så att i sin ungdom gav Amy sin hund oralsex. Någon hon idag som sagt ångrar djupt. Ändå berättar hon av någon underlig anledning det för John. Vad hon inte vet är att även hennes bror som är otroligt bitter över att Amy är föräldrarnas ögonsten också hör hennes bekännelse. I ett försök att ändra på det berättar han för dem vad han hörde.

Det hela slutar med att Amys föräldrar äcklas av henne, John äcklas av henne och Amy själv äcklas av vad hon gjort.

Vid första anblicken är "Sleeping dogs lie" (snacka om tvetydig titel) en rätt bisarr film men när man väl ser den blir den så mycket mer. Dels är det en komedi som man mår rätt bra av att se och dels är den en beskrivning av en otrolig tragik. Amys liv blir helt förstört av det som händer och man lider verkligen med henne.

Ni ska heller inte välja bort filmen för att ni också äcklas över det Amy gjorde. Vi får som tur är inte se något av det och just själva handlingen är bara en liten bisats i filmen. Det stora ämnet är mer om huruvida man verkligen ska vara helt ärlig i ett förhållande. Måste man det och är man i sådant fall beredd på att ta de konsekvenser som det för med sig?

Kanske mår man bättre av att inte veta? Så är det definitivt för John i "Sleeping dogs lie" och personligen har jag lite svårt att förstå varför Amy känner ett sådant behov av att berätta vad hon gjort. Det är väl den svagheten filmen har, att man inte riktigt förstå hennes motiv till att berätta det för honom. Visst, man kan tycka att man ska vara ärlig mot varandra men är det att ljuga att inte berätta att man haft oralsex med en hund? Nej, jag tycker nog inte det.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en trailer och inget mer.


TRE SAKER

1. Filmens amerikanska titel är "Stay" och ibland "Sleeping dogs lie"?!?!

2. Filmen är verkligen en lågbudgetfilm. Jag lästa att manuset skrevs på tre dagar, att den spelades in på 16 dagar och att den endast kostade 50,000 dollar att spela in.

3. Om ni surfar ut på nätet kan ni hitta en hel del olika affischer för filmen och faktum är att de flesta är riktigt roliga - om man vet vad filmen handlar om.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: CCV
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA