Återtåg utan största klassikern

FILMEN

"Foreigner – Alive & Rockin’" är en livekonsert från 2006 och ska, om bandet själva får bestämma, ses som en del av deras kamp för att återigen göra Foreigner till ett av de stora banden på rockhimlen. För även om gruppen funnits i 30 år så har de stundom fört en rätt undangömd tillvaro. Nu är de dock tillbaka och då med endast Mike Jones som den enda kvarvarande originalmedlemmen.

Jag ska inte påstå att jag kan inte Foreigners historia men den nuvarande sångaren Kelly Hansen gör enligt mig ett mycket bra jobb när det gäller att leverera gruppens låtar. Han har en mycket passande röst som man direkt fastnar för. Han verkar även smälta in bra i gruppen fast han bara varit medlem i två år.

När det gäller detta liveframträdande bjuder Foreigner på en intressant scenshow där de blandar stilar och instrument friskt. Tyvärr lämnar själva scenbygget en hel del att önska. Det är nu ganska så trist och intetsägande.

Under konserten spelas en del hits, bland annat "Cold as ice" från det självbetitlade albumet "Foreigner" men vi får däremot inte höra den låten som kanske de flesta, åtminstone vi medelmåttiga fans, känner igen mest nämligen klassikern "I want to know what love is".

DVD:n innehåller även ett häfte med lite information om gruppen. En del är rätt intressant läsning medan annat är klyschor i stil med "Detta är den mest dynamiska medlemsuppsättningen sedan de tidiga åren" (fritt översatt) och liknande…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av intervjuer med Mike Jones, Kelly Hansen och Jason Bonham samt något som kallas Foreigner TV. Där springer en gubbe runt och vill att tjejer ska sjunga Foreigner-låtar och utföra diverse akrobatiska nummer. Känns minst sagt larvigt.


TRE SAKER

1. Efter en snabb koll på nätet kan man konstatera att Foreigner under de 30 år de hållit på haft inte mindre än 27 medlemmar. Helt otroligt!

2. Jag gillar verkligen låten "Starrider" som framförs av Mike Jones på sång istället för Kelly Hansen.

3. Det spelar ingen roll hur många gånger jag skriver Foreigner i denna recension, jag har jättesvårt att stava det rätt. Jag har dock ingen aning om varför…


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Playground
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Intervjuer och Foreigner TV
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA