Sega tankar om sex

FILMEN

"Thinking XXX" är rätt mycket vad det låter som. Det är tankar om sex och närmare bestämt tankar om sex av porrskådespelare. Det ska dock påpekas att detta inte är någon porrfilm.

Det hela började med att fotografen Timothy Greenfield-Sanders tyckte att han behövde något nytt att fotografera. Han hade redan fotat skådisar och politiker och vad finns det då kvar? Jo, just det, porrskådespelare. Han gör det dock med finess. Han fotar dem dels med kläder på och sen i samma position utan kläder. Ser man sen båda bilderna blir det som samma bild med och utan kläder.

Fotona skulle sen ställas ut för allmänt beskådande och DVD:n är egentligen bara en dokumentär om hur det gick till vid fotograferingen samt att man intervjuat modellerna.

Bokens huvudattraktion är den kvinnliga porraktrisen Jenna Jameson, som lite lustigt nog är den som tar av sig minst på hela DVD:n, men annars är det både män och kvinnor som presentas i filmen.

Allt detta kommenteras också av diverse författare och andra kändisar så som John Waters och Whitley Strieber. De har alla sina tankar och åsikter till vad det är som gör porr intressant och varför folk tittar på det.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av små korta intervjuer med alla 30 modeller som deltar i filmen. Här berättar de lite om hur de hamnade där de är idag och det är minst sagt skilda berättelser.

Vi får även se två korta dokumentärer från premiärerna av Timothys utställning av fotografierna i New York och Los Angeles.

Vi får även ett gäng intervjuer med icke-porrskådespelare. Det är ur en del av dessa som de intervjuer som ingår i själva filmen kommer.


TRE SAKER

1. Själva dokumentären är knappt en timme lång men ändå känns den rätt seg. Man tröttnar rätt snabbt på att se hur folk blir fotograferade…

2. De porrskådespelerskor och skådespelare som deltar i filmen är både sådana som är aktiva i branschen idag och sådana som "pensionerat" sig.

3. Den mest osannolika porrskådisen, alla kategorier, är utan tvekan Ron Jeremy och den som har det roligaste namnet är Seymore Butts. Vad det blir om man översätter det till svenska får ni ta reda på själva.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Extramaterial:
Extra intervjuer med stjärnorna som porträtteras i filmen, Bonusintervjuer och Video från konstvernissager i NYC och LA
RECENSERAT DENNA DAG (25/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA