Är 2008 års sämsta film redan här?

FILMEN

Det påstås att "Flickan i källaren" ska vara baserad på Natascha Kampuschs historia. Natascha är flickan som kidnappades och hölls instängd i en källare i inte mindre än åtta år.

Jag tvivlar dock starkt att "Flickan i källaren" har mer gemensamt med vad som verkligen hände än just själva idén att någon blir kidnappad. Filmens Natascha verkar inte alls ha något emot att bli kidnappad och verkar snarare tyckar att den runt 40-årige kidnapparen är rätt spännande.

Tyvärr är filmen så dålig att man knappt orkar se klart den trots att den inte är mer än runt 80 minuter. Dialog existerar knappt, musiken i filmen får mig att vilja slita av mig öronen. Allt detta blandas med en massa obegripliga drömbilder på häxor som bränns på bål samtidigt som vi får se kidnapparen fråga "är du en häxa?" gång på gång. Till slut sitter man själv nästan och skriker "Ja! Jag är en häxa, snälla bränn mig så jag slipper detta" bara för att få ett slut på det.

Det bästa med hela filmen är omslaget som faktiskt än gör mig nyfiken på filmen, fast jag redan konstaterat hur dålig den är. Detta gjorde mig dock ännu mer besviken och hur jag än anstränger mig kan jag inte hitta något annat än omslaget som är bra med "Flickan i källaren".

Att filmen dessutom är en riktigt lågbudgetfilm gör ju inte saken bättre. Jag är övertygad om att den är ihopslängd på så kort tid som möjligt för att snabbt kunna släppas och på så vis rida på hela Natascha Kampuschs-historien. Man får intrycket av att den spelats in hemma i regissören Ulli Lommel enrummare och att hans eget sovrum fått agera fängelsehåla.

Efter att ha sett filmen kändes det verkligen som om jag slängt bort 80 minuter av mitt liv på dåliga skådespelare, dåligt manus, dålig regi och dålig rekvisita. Fast det klart, omslaget är ju rätt snyggt…


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Kan någon förklara vad häxorna hade med handlingen att göra? Jag fattar det inte.

2. Ett tag funderade jag faktiskt på att se filmen utan ljud, så hemsk är musiken man valt att ha med i filmen.

3. "Flickan i källaren" eller "Dungeon Girl" som originaltiteln är finns inte ens listad på IMDB.com vilket säger en hel del om den…


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA