Minst en cheerleader för mycket

FILMEN

Det är dags för det stora mästerskapet i Cheerleading. Massor av lag deltar men avgörandet står egentligen bara mellan Jets och Sharks, de andra är bara med som utfyllnad. Naturligtvis är stämningen mellan Jets och Sharks allt annat än bra och inte blir det bättre när kaptenen för Sharks blir kär i en av medlemmarna i Jets.

Låter det spännande? Tro mig, det är det inte. "Bring It On - In It to Win It" är precis som alla andra filmer i den här genren. Vi har den omöjliga kärleken mellan lagen, vi har rivaliteten mellan framför allt lagledarna men också resten av lagen.

Vi hittar alla de stereotyper som brukar finns med i den här typen av filmer. Vi har den dystra tjejen, vi har den homosexuella killen, vi har den elaka tjejen och vi har den snälla tjejen. Alla återfinns de här och man känner genast igen dem.

Under filmens gång råkar dock både Jets och Sharks ut för en förbannelse (de har nämligen slarvat bort den heliga cheerleader-staven) och båda lagen får halva sin trupp skadad. Helt plötsligt ser det ut som om inget av lagen kommer att ta hem segern.

Nu var det dock inte riktigt sant att segern endast stod mellan Jets och Sharks. Det finns en än värre fiende, Flamingos. Flamingos har egentligen ingen större inverkan på filmens handling utan finns mest med som en gemensam fiende till Jets och Sharks, något som de kan enas mot.

Och det är just vad de gör, De bestämmer de sig för att gräva ner stridsyxan och göra gemensam sak mot Flamingos. Naturligtvis lyckas de och tillsammans tar de hem segern och får åka på världsturné.

Skådespelartalangerna i filmen är ungefär vad man kan förvänta sig, varken mer eller mindre. Inte direkt dåliga men heller inget man lägger på minnet. Personligen är jag dock nöjd om jag aldrig mer behöver se en cheerleader.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Efter att ha sett filmen är jag riktigt trött på cheerleaders och cheerleading. Ungefär hälften av alla scener med folk som hoppar över varandra, bildar pyramider och dansar kunde ha skippats.

2. "Bring It On - In It to Win It" är fjärde filmen i en serie löst sammanhängande filmer. "Bring It On" (2000), "Bring It on Again" (2004) och "Bring It On: All or Nothing" (2006)

3. En sak som slog mig när jag såg filmen är att en del av de som är med i filmen är riktigt dåliga på att dansa. Hade man inte råd att anställa duktigt folk?


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-18)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA