Utmanande och sexig ett stilfullt sätt

FILMEN

Christina Aguilera har gått från klarhet till klarhet och hon blir bara bättre och starkare ju längre hon håller på. Det visar hon med besked i den senaste konsert-DVD:n "Back to basics: Live and down under". DVD:n är inspelad vid en konsert i Sydney i Australien under förra året och Christina är i toppform.

Scenshowen är påkostad och det finns egentligen ingenting att klaga på. Vi får dansare, vi får snygga videoinslag på bakgrundsskärmar som är lika stora som min vardagsrumsvägg och vi får en massa rekvisita. Ena stunden ser scenen ut som om den är hämtad från en liten trång intim klubb för att i nästa se ut som insidan på ett cirkustält, imponerande!

Mellan två låtar får vi också se ett videoinslag där fansen får chansen att tacka sin idol. Först känns det lite väl tillrättalagt men i och med att låten som följer direkt efteråt är "I am Beautiful" känns det ändå rätt passande. "I am Beautiful" är för övrigt en otroligt skön låt och publiken reagerar direkt på den. De är med på noterna direkt och ingen låt får mer applåder än den.

Som väntat är Christina både utmanande och sexig under hela konserten men man måste ändå erkänna att hon gör det med stil. Ju längre konserten pågår desto mindre kläder får hon kvar på kroppen men trots att hon i slutet inte har mycket mer än en skjorta och en tight liten sak under ser det ändå lagom elegant ut.

Det går heller inte att bortse från hur lik både Christina och själva showen för den delen är det Madonna bjöd på när hon var yngre. Hon hade också väldigt mycket dans, dansare och scenshow på sina konserter. Nu får vi bara hoppas, om Christina ska följa i Madonnas spår, att hon hoppar över den nakenperiod Madonna gick igenom och går direkt över till den vuxna stil Madonna har idag.

Själva konserten är för övrigt väldigt snyggt filmat och man blandar det som händer på scen med klipp från den film som går i bakgrunden på ett mycket snyggt sätt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av åtta intervjuinslag med alla från Christina själv till dansare, musiker och hår- och make-upfolk som alla har de något kul att berätta. Alla intervjuerna är rätt korta och det passar dem rätt bra. Skulle de ha varit längre skulle de lätt ha gått från intressanta till smöriga.


TRE SAKER

1. Jag blir inte riktigt klok på hur Christina uttalar Australia. Det låter som om hon säger just det ordet med en mörkare röst som känns som det kommer ända från tårna…

2. Gissningsvis dröjer det ett tag innan nästa turné med Christina drar igång då hon nyss blev mamma för första gången. Faktum är att hon är gravid redan när konserten spelades in, vilket inte märks alls.

3. DVD:ns menyer går alla i ett cirkustema som är rätt snyggt gjort.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Sony Music
Ljud: Stereo Dolby digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Intervjuer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA