En nytändning eftersökes

FILMEN

Tredje säsongen av "Mission: Impossible" finns nu ute på DVD och tyvärr måste jag meddela att serien nu börjar kännas lite seg. Inte mycket har hänt sedan säsong två och avsnitten kör på i samma stil som tidigare.

Det är inte det att de är dåliga utan snarare det att man sett allt redan. Det finns de serier som klarar av att göras säsong efter säsong, som tex. "CSI" men "Mission: Impossible" gör inte riktigt det. Kanske är det för att säsongerna släppts i rask takt på DVD som gör att serien känns lite som om det går på sparlåga men faktum kvarstår. Säsong tre fångar inte mitt intresse på samma sätt som de tidigare.

Avsnitten i säsong tre går alltså i samma anda och stil som de två tidigare säsongerna. Gruppens ledare Jim får sina uppdrag via en bandspelare eller liknande apparat som sen förstör sig själv för att inte lämna några spår efter sig. Oftast går uppdraget ut på att någon galen diktator eller annan maktgalen typ måste oskadliggöras.

Uppdraget faller då på Jims grupp eftersom den är så hemlig till och med regeringen förkastar dem om de åker fast. De är experter på det de gör, de kan se ut som vem som helst och de har apparater som skulle få självaste James Bond att bli grön av avund. Dessutom misslyckas de aldrig med ett uppdrag.

Faktum är att serien har rätt mycket gemensamt med de tidiga James Bond-filmerna. Det är allt som oftast någon från östra delen av världen som gör den osäker och några från den västra delen som får se till att göra välden säker igen.

Personligen gillar jag serien men i måttliga mängder. Ett par säsonger av serien bör definitivt finns i varje DVD-samling men frågan är om alla bör finnas där.


EXTRAMATERIALET

Inte heller tredje säsongen innehåller något extramaterial. Jag antar att man inte gjorde bakom kulisserna-filmer i slutet av 1960-talet.


TRE SAKER

1. Säsong tre innehåller 25 avsnitt samlade på sju DVD:er.

2. "Mission Impossible" visades i sju säsonger när den visades på TV och den sista visades 1973. Det ska bli spännande att se om tonen på serien ändrats mellan första och sista säsongen.

3. Tredje säsongen av serien är för övrigt den sista säsongen vi får se Barbara Bain som Cinnamon Carter och Martin Landau som Rollin Hand.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 7
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA