Billig och misslyckad

FILMEN

"Live Feed" profilerar sig som att vara en film i samma stil som "Hostel" men faktum är att förutom de läderförkläden som finns med i båda filmerna är det inte mycket som är gemensamt.

Vid första anblicken ser det dock ut som om filmerna har en hel del gemensamt. Vi får följa ett gäng amerikanska turister (två killar och tre tjejer) i Kina som av någon underlig anledning bestämmer sig för att knalla in på en porrbio. Själva bion består av en filmduk och tältstolar, inte speciellt upphetsande alltså.

Ett av paren bestämmer sig istället för att hyra ett rum för att utöva sina sexakter. Rummet som ska visa sig vara ännu snuskigare än själva bion är i själva verket inget sexrum utan mer ett slaktrum. Detta märker dock inte de upphetsade ungdomarna utan de slänger sig i soffan som finns där och sätter igång.

Snart visar det sig dock att porrbion inte allt är en porrbio utan ett ställe dit en mäktig kines kommer för att se på medan hans underhuggare har ihjäl turister… denna gång alltså de fem amerikanarna.

Upplägget påminner om "Hostel" till viss del det kan jag hålla med om men i jämförelse framstår "Hostel" som ett mästerverk. "Live Feed" saknar bra skådespelare, genomtänkt manus och framförallt logisk handling. Personligen tror jag inte att det finns någon som skulle bli upphetsad och få för sig att ha sex på den porrbio de befinner sig på.

Man har även lagt till ett inslag där höjdarkinesen äter upp delar av offren vilket dels är väldigt dåligt gjort rent visuellt men samtidigt gör att filmen tappar alla chanser att bli något vettigt. Det finns liksom ingen logik i att de ska äta upp dem.

"Live Feed" lät förmodligen helt rätt i spåren efter "Hostel" men någonstans på vägen tappade man bort den helt. Nu blir det bara en billig och misslyckad variant av just "Hostel".


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. När kinesen äter upp fingrarna från ett offer, eller om det är könsorganet, ser det mer ut som en baconinlindad korv.

2. Gänget träffar en kines innan de hamnar på porrbion och av någon outgrundlig anledning riskerar han livet för att hjälpa dessa dryga amerikanare, fast han vet att det är farligt. Man kan visserligen ana en kärlek till en av tjejerna men ändå…

3. Mycket naket är det i filmen. Jag gissar att man insett att handlingen inte skulle hålla och därför slängt in lite naket för att kompensera.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA