Giftermål eller frihet, det är frågan

FILMEN

Serien "Two and a half Men" visas tittsomtätt på TV men tyvärr är sändningstiden inte alltid den bästa. Därför är det extra kul att se den på DVD, där man kan se den när det passar en själv, för serien är faktiskt riktigt rolig.

Skådespelarna Charlie Sheen, Angus T. Jones och Jon Cryer är såhär efter tre säsonger ordentligt samspelta och dessutom är Angus T. Jones extremt bra som Jake. Han sätter sina repliker och uttrycker sig som om han hållit på med komedi större delen av sitt liv. Vilket han kanske också gjort i och med att han här inte är äldre än 12 år.

Det enda man kan klanka ner på lite är väl att Charlie Sheen ibland ser ut som om han ska brista ut i skratt när han säger sina repliker. Det händer flera gånger och oftast går det att bortse från det men ibland kan det bli lite irriterande. Det var samma sak när han var med i "Spin City".

Annars är det inte mycket som är nytt i serien i och med säsong tre. Som med så många av dessa amerikanska komedi serier flyter de liksom bara på. Det händer inte så mycket utan karaktärerna lever helt enkelt bara sina liv och vi tittar på. Och det är ju också precis som det ska vara. Vi ser ju dessa serier för att vi vill se, som i det här fallet, Charlies äventyr med kvinnor, brodern Alans mesighet och så vidare.

Dock har säsongen ett väldigt intressant slut. En dag dyker nämligen Charlies ex Mia upp och vill att han ska donera sperma till ett barn åt henne. Charlie slipper ta ansar utan ska bara hjälpa till att skapa det, sen är hans jobb klart.

Charlie ställer upp men upptäcker snart att han inte kan genomföra det. Istället frågar han Mia om de inte ska ta och gifta sig, logiskt eller hur? Hur som helst bestämmer de sig för att ta steget och ha ett stort bröllop men då deras respektive föräldrar kommer ihop sig under en middag får det istället bli en snabbtripp till Las Vegas.

Sista avsnittet slutar dock med en cliffhanger. Ska Charlie, den evige ungkarlen, gifta sig eller blir det hans bror som i slutänden får en fru? Ja, det får vi vänta med till säsong fyra för att få svar på.


EXTRAMATERIALET

DVDn innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Jag måste få lyfta fram Charlies mamma i serien lite. Hon spelas av Holland Taylor och är riktigt kul.

2. Även Jon Cryer är otroligt rolig. Faktum är att både Jon och Angus förmodligen är snäppet roligare än Charlie själv i många scener.

3. I USA är man redan inne på säsong fem av serien så det finns mycket kvar att se.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA