Klassiskt Sylvester Stallone

FILMEN

"Cobra" är en klassisk Sylvester Stallone-film som säkert de av er som var tonåringar på 80-talet redan sett. Den är från 1986 och spelades in när Stallone var på toppen av sin karriär. Nu i samband med att "Rocky Balboa" och "Rambo 4" gör succé har Noble Entertainment bestämt sig för att ge ut "Cobra" och en annan gammal Stallone-film, "Over the Top", på DVD igen.

När det gäller "Cobra" är jag enbart tacksam för att den släpps igen. Visst, den är sådär typiskt Sylvester Stallone som hans filmer var på 80-talet. Han spelar supersnuten som man kallar in när inget annat hjälper. Han kliver in, fixar situationen och allt blir frid och fröjd igen. Dessutom finns det naturligtvis en högt uppsatt polis som inte gillar honom, en som tycker att han har för våldsamma metoder. Ja, ni känner säkert igen allt jag säger, eller hur?

Hur som helst, detta är precis vad jag väntade mig när jag satte igång filmen. Jag förväntade mig inte en massa drama. Jag förväntade mig slagsmål, jag förväntade mig pang-pang, jag förväntade mig biljakter och jag fick det och lite till.

Stallone själv, som även skrivit manuset till filmen, spelar Cobra. En supersnut som alltså kallas in när inget annat alternativ finns att tillgå. Den här gången ska han vakta ett vittne (spelat av Brigette Nielsen) som är den enda som sett en galen mördare som urskinningslöst har ihjäl folk på löpande band.

Naturligtvis försöker mördarna ha ihjäl henne och det blir nu upp till Cobra att rädda situationen. Den slutgiltiga uppgörelsen tar plats i ett gjuteri och att det sedan inte finns någon kvar i slutet att åtala är en bagatell som man får bortse ifrån. "Cobra" är 100 % Sylvester Stallone och gillar man det ska man definitivt inte missa denna nyutgåva.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en trailer för filmen och inget mer.


TRE SAKER

1. Filmen "Fair Game" från 1995 med William Baldwin och Cindy Crawford är baserad på samma bok som "Cobra", nämligen "Fair Game" av Paula Gosling.

2. För er som inte visste det kan jag berätta att Stallone först skulle göra rollen som Axel Foley i "Snuten i Hollywood". Han ville dock göra filmen mer våldsam än bolaget hade råd med. Stallone hoppade då av och arbetade fram manuset till "Cobra" från de ratade idéerna.

3. Jag blev faktiskt förvånad över hur väl filmen överlevt de 22 år den existerat. Den är fortfarande en helt OK actionrulle.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA