Ett misslyckande trots goda intensioner

FILMEN

"Hack!" hade alla möjligheter att bli en film i stil med ""Fredagen den 13:e"" eller någon annan av de skräckklassiker den uppenbarligen hämtat inspiration från. Tyvärr slarvade man när man skrev manuset, när man valde ut skådespelare och när man spelad in filmen.

Dessa misstag gör att filmen aldrig blir något annat än ett pinsamt försök att bli en riktig film. När man ser den känns det lite sådär som det kan göra när man ser någon glad amatörs film. Intentionerna finns där, idéerna finns där och framför allt finns viljan där. Allt detta faller dock platt när man sen inte lyckas föra över det till manuset. Att man sen valt skådespelare som spelar stereotypa karaktärer och dessutom gör det riktigt dåligt gör ju inte saken bättre.

Det hela handlar om en grupp skolungdomar som ska åka ut till en ö för att lära sig lite om biologi. Ingen av dem verkar dock vara speciellt intresserad utan det är mer sex, knark och sprit som lockar. Ön är så gott som obebodd förutom ett extremt filmintresserat par som bor där. De välkomnar ungdomarna med öppna armar vilket de är mycket tacksamma för även om de tycker att frun i huset blir lite väl irriterade ibland med sin kamera som hon hela tiden släpar med sig.

Ungdomarna blir mot sin vilja skådespelare i kvinnans film som dessutom är en skräckfilm. En efter en försvinner de tills det bara är huvudrollsinnehavarna kvar. Och det är nu filmen får en rätt oväntad vändning. Tyvärr gäller dock samma sak här som med filmen som helhet. Man har tänkt rätt när man kom på idén men man lyckas inte förverkliga idéerna i manuset eller skådespelarprestationerna.

När det gäller skådespelarna är de flesta helt okända. Den enda som är någorlunda känd är Jay Kenneth Johnson som gjort inhopp i diverse TV-serier men framför allt i långköraren "Days of Our Lives". Om det är en merit eller inte lämnar jag upp till er att bestämma.

Men tyvärr, bra ide, dåligt manus och dåliga skådespelarinsatser blir tyvärr en flopp. Ingen kommer att minnas "Hack!" tio minuter efter att de sett den.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Många av morden i filmen har inspirerats av andra skräckfilmer och den bästa scenen är från Stanley Kubricks version av "The Shining".

2. Det känns nästan som om man följt ett recept när man gjort "Hack!". Ungdomar, mördare, nakna bröst och så vidare. Inget nytt här inte.

3. I en scen är det en kvinna som får bröstet nerstänkt med blod då hennes pojkvän huggs ihjäl med en yxa. Trots att hon fly i panik sätter hon på sig ett linne (för att dölja brösten för mördaren får man förmoda) och trots att kroppen dryper av blod blir det knappt en fläck på det vita linnet. Rätt kul misstag.


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Universal
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA